Здравейте първо не съм сигурен за кой раздел/категория е проблема ми, но не можах да преценя добре и за това искрено ви моля да го преместите там където му е мястото, надявам се да проявите разбиране към мен. И проблема ми е следния. Имам една стара машина(ASRock P4i45PE(+); Celeron "Northwood-128" (130 nm)2.7Ghz, едноядрен, 32битов+120гб хард, видеокартата е Gygabyte GeForce FX 5200(Gygabyte GV-N52), пише, че има 3D Accelator, и че поддържа DirectX v9.0 128mb е картичката, би трябвало да е идеална з уин8.1. ) с проблемен стар биос, който ми връзва тотално ръцете. Значи правя си инсталационна бутваща флашка/двд/СиДи/ с ubuntu, не ги разпознава изобщо... Реших, че ако ъпдейтна биоса ще се оправят нещата, но уви поради същото неразпознаване се чувствам като с вързани ръце. Биос ъпдейта който качвам на бутваща флашка/двд/си-ди не ми ги разпознава. Отварям си бут менюто с ф11 и както вече казах не може да ги отвори и да бутне от тях. Пробвах с руфус и още един куп програми, пробвах с Plop Boot Manager 5.0 да направя лайв си-ди от другата си машина, но пак не разпознава диска.. А има един уинXP инсталиран в тая антична машина на който вървят и флашки и СиДи/двд дискове.. Има и флопи устройство но до момента 6 дискети които пробвах не ми ги отваря, може да са повредени. Майка която ми ги донесе от работата й, ми каза, че на някои техни компютри се отваряли, на други нещели.. Чувствам се тотално фрустриран в супер пат ситуация. Моля ви кажете ми какво мога да направя. Ако успея да ъпдейтна скапания биос(в момента е версия 2.10 9/10/2003) предполагам всичко ще се оправи.. Но уви не мога с тия вързани ръце. Има няква опция в биоса за инсталиране от мрежа, но нз как мога да се възползвам от тази опция?

Или ако мога да инсталирам от тоя скапан ХР който стои в машината :/
//Едит оправих да ми boot-ва, но не става с всички дискове и флашки. Ubuntu boot-ва, но ми блокира здраво от флашката като е заредила. Ако инсталирам няма да е по-добре, нали? Моля дайте ми предложения за други дистрибуции. Уин7 инсталирах от ХР, щото не бутва от флашки и дискове.