Здравейте моля за помощ да ми помогнете да установя причината убунту(15.10) да ми рабoти толкова бавно. Машината е стара но на същата от уин 8.1 ми върви всичко нормално бързо. Примерно Мозилата зарежда(самата програма като се стартира да зарежда, не уебстраници) в уин8.1 за 5-6сек. А в убунту същото става за целиии 37сек. И дори като си пиша паролата или в адрес бара на браузъра или където и да е и блокира при самото писане. Тва нее нормално дори за тая слаба машина и не е от слабостта на машината защото от уин 8.1 няма никви проблеми със забавяне. Моето съмнение е, че няма драйвър за нвидиа картата. Видеокартата е Gygabyte GeForce FX 5200(Gygabyte GV-N52), пише, че има 3D Accelator, пише, че поддържа DirectX v9.0 128mb. Знае ли някой как да сложа драйвър на картата за убунтуто и дали проблема е от липсата на драйвър или какво може да е, моля помагайте, защото така не може да се работи на тая ОС, а не ми се ще само на уин 8.1 да работя

Техническите характеристики са: 2GB ddr400(2 плочки)
Celeron® Processor 2.70 GHz Asrock P4i45PE 400вата захранване/забрайх коя марка/, 120GB maxtor, Gygabyte GeForce FX 5200(Gygabyte GV-N52)
Едно хиксче като махам програма по10секунди се маха.като пиша забива на всеки символ..