Предполагам, че под "ще го оправят" колегата всъщност има предвид да го махнат (подравняването, поради по-малката полза), а следващия коментар-отговор под "няма да го оправят, ще го влошат" май иска да каже че ... така ще си остане (а дали няма да го направят да е подравнено на 8?

това да му е "лошото") т.е. ще става все по-зле за х86 и по-добре за ARM - аз поне така го разбирам.
Лошо няма - то аслъ моя новия тел. със SnapDragon чип вече е 8 ядрен 64 битов и от всиките ми други таблети, настолни и преносими компютри нямам друг с повече от 6 ядра...
П.П. То май вече няма значение какво ще е "желязото", който търси намира начин
My Experience With the Great Firewall of Chinaт.е. колегата дето питаше за стария комютър... абе каквъвто иска комютър да си купи - само да не му се налага да ходи до Китай
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
Между другото там даже GPS не работи като хората - дава 100-700 м. отклонение
Restrictions on geographic data in China -
The China GPS shift problemИ това за кривите карти/улици не е тяхно откритие де, чувал съм че още навремето руснаците са го правили на ръка/хартия т.е. на обикновените туристически карти напр. на Ленинград нито една улица не съвпада на 100% със реалността или ще е 100 м встрани или изкривена ...и още се питам дали са го правили нарочно това ..или по некадърност?!