Да ама ЦентОС се проваля с гръм и трясък и на типично сървърните тестове (каквато ОС претендират да бъдат).
А и меренето с Арч с последните версии на пакетите не е чесно - тогава да мерят и Дебиан СИД.
На този етап, разликата между Testing и Unstable (sid) версиите на Debian не е много голяма. Ядрото и графичната среда са едни и същи. Просто, пакетите във втората, излизат две седмици по- рано. И, изобщо не мога приема теста за обективен. Ядрото 3.16 на Jessie за мен е доста калпаво ядро, като изключим липсата на официална поддръжка. Тази, от екипа на Дебиан, никаква я няма. Критични бъгове не се покриват с месеци. С добавянето на ново ядро, примерно от основното backports хранилище, работата на системата видимо се подобрява и без тестове. Това, особено добре се забелязва при прехвърляне на големи обеми от файлове от всякакъв тип.
Не знам в какво се проваля CENTOS, но версия 7 не мога да я възприема на сериозно. Аз съм фен на CENTOS6 и съм се убедил, че работи добре, а, уязвимостите се отстраняват бързо.