Вчера забравих да кажа, че не е задължително „стара“ и „точна“ да са противоположности. Поне картите за планините не толкова. Туристическите пътеки не се сменят толкова често.
Ооо, позволи ми да не съм съгласен

Точно в планината е важно картата да бъде осъвременена.
Пътеките се превръщат в джунгли за един сезон без поддръжка. Преди време когато е имало сериозно туристическо движение, това не е било проблем. Но сега по много пътеки човешки крак не минава. Иначе пътеките си седят на картата, само че като отидеш на място и по-добре си носи мачетето.
Преди 2 години в Родопите имаше унищожителна буря, която направи много пътеки непроходими. Много месеци след това последствията не бяха изчистени, дори съм сигурен че и в момента падналите дървета гният на много места.
Дори маршрути маркирани като "туристически" се занемаряват постоянно. Хижи се разрушават, или се превръщат в частни имоти. През последните 10 години са затворени сума ти хижи. Туризмът в България не е това, което е бил едно време. Всичко, което е извън "масовите" планини като Рила, Пирин и части от Балкана следва да се взима с едно на ум и с търсене на прясна информация.