Пичове тествах гигабайтското дъно и не пали с моя процесор. Не го поддържа, с други пали, а моя с други дъна пали. Извода е ясен.
Предложиха ми на тънка цена Quanta, модел QSSC-98MB. Тествах го 9минути натоварване на систематаа с aida64, всички ядра на процесора на 100%, абсолютно стабилно и по време на тества дигаше температура макс 50 градуса, без да е в кутия с едни слаби, ниски, малки сървърни охлаждания. Всичкое прекрансо, има само един дефект. При включване понякога не тръгва и трябва да се рестартира от металните дълги шипчета на дъното. Казаха ми, че имало начин и през мрежа да се рестартира за да не разглобявам всеки път кутията да бъркам да го рестартирам. И мисля така да се справя с дефекта му - все едно. Ще му трябва ли по-специфично захранване според вас? В спецификациите пише захранване минимум 650вата доколкото разбрах от прочетеното. Ето
спецификациите на сървъра - от който е: модела на дъното: QSSC-98MB, производителя - Quanta. Запали ми с x5670, и го тествах с aida64 за натоварване на системата 9минути. Човека който ми го продава твърди, че го е тествал 24 часа и е било стабилно. Просто преди да зареди Операционната стистема забивало понякога и трябвало да се рестартира (не знаел на какво се дължи). Огледах кондензаторите и всичко по дъното, няма надути кондензатори. Всичко изглежда наред.
Като пренебрегнем дефекта смятате ли, че дъното е също някакво много несъвместимо?
Предполагам щом пали и държи тестове без да се изключи на 100% натоварен процесор не му трябват тези перки в раковете които слагат. Някои дъна в кутии тип ракове разбрах, че не палят без да са им включени 2-4 перки (не за процесорите, а за дъното).. Ама това си пали и работи...
Множителя на процесора ми е отключен и в биоса на това сървърно дънце ми дава да променям множителя (овърклок) от стандартните 22 на 25. Като видях готиния биос не можах да повярвам! Ще мога леко да овърклокна процесорчето

))
Въпросът ми е: Смятате ли, че дъното е много несъвместимо и лош избор или обратно модела е много добър и има добра съвместимост със захранвания и памети? Според вас на какво обикновено се дължи такъв дефект да не зарежда понякога след рестартиране/изключване и да е необходимо да се рестартира от металните шипчета на дъното? Като хора с опит ви моля да споделите на какво би могло да се дължи този му проблем.