Още не съм чел останалите коментари, за което се извинявам. Твърде вероятно няма да успея днес.
Русия е родена под български импулс. Руската цивилизация е българска цивилизация до преди само по-малко от два века, когато си става автентична. Това на практика означава, че Русия е наше дете, което става непълнолетно едва наскоро и все още не е влязло в пълнолетие.....................
Ето потвърждение на твоите думи ТУК
Имах предчувствието, че като го кажа, някой ще ми даде връзка точно към това клипче. Тази идея е много трудна за разбиране. На мен ми е трудно да я разбера. Защото става въпрос за любов. Признавам си без бой, че аз не знам, какво е това. Не знам, как се прави. Странно ми е. Но като един „учен“ съвършено точно успявам да видя ефекта на тази идея. Не го разбирам, но го виждам.
=*=
Иначе специално този човечец прави грешката, за която често говоря. Чете историята от гледната точка на нас днешните хора. Прави това, което правят историците. Тезите му са абсурдни. Нямат нищо общо с реалността.
Ако някой наистина желае да се запознае що е това азбука по достъпен начин, то в същата тази туба може да потърси за Ангел Манев и Таньо Танев. Това е най-достъпната материя по въпроса, която съм срещал. Но все пак предупреждавам, че „достъпния“ материал всъщност е много тежка категория езотерика. Не всеки може да я понесе.
Връщайки се към този човечец от интервюто, все пак да му призная нещо. Може да е силно заблуден, но дори той (като българин) интуитивно усеща народната любов към Русия и се опитва да я обясни по един доста достоверен начин. Това, което казва за Русия е много по-близко до истината, отколкото безумията, които говори за азбуките. Азбуките не са нещо материално. Те са идеи. На тях не можем да гледаме като хора от двадесет и първи век.