« Отговор #5 -: Feb 24, 2019, 09:45 »
Всеки съвременен процесор е способен за изпълнение на много задачи "едновременно".
Вече не се произвеждат едноядрови процесори.
И двата процесора, за които питаш, ще ти свършат прекрасна работа. Тези осмици са много по-добри от деветките в момента ( десктоп машини ), ако гледаш цена/производителност. За бъдещите деветки нищо още не се знае. Ще видим, като излезнат машините.
Едно пояснение, за да не ти влизат в главата такива въпроси. Една програма, колко ядра ще ползва от процесора и колко "нишки", зависи изцяло от това, как е написана. От програмистите, които са я правили. Тоест, тези допълнителни ядра в процесорите, а така също и възможността да се използват няколко "нишки" на ядро, няма да ти свършат работа сами по себе си, ако няма програма, която да се възползва от това.
Ако ще правиш разни неща на Блендер и ще ползваш виртуалки, не гледай просто процесорите. Тук ще ти е важна графичната карта и с колко рам разполага, ще ти е важно, колко рам имаш на машината. Аз скоро увеличих максимално рамта на "резервната" си машина, която май ще използвам основно за работа и добре направих. При нормална работа в момента, машината използва над пет гига рам. Ако искам да отворя още един прозорец и да свърша още нещо такова и там, използваната рам ще чукне поне десет-дванадесет гига. Сега съм с тридесет и два и съм спокоен, че няма да ги изям.
Едно приятелче визуализираше на 3DS Max разни проектчета на едни архитекти и само единият му работен файл на диска заемаше и той пет гигабайта. Без добавени разни материали, светлини и проче неща. Гледал съм го, какво прави преди поне пет-шест години, а тогава процесорите не бяха толкова добри. Но вършеха работа. Та, ако ще взимаш лаптоп за нещо такова, гледай възможностите на графиката и колко рам можеш да му набуташ. Тези са ти по-важните параметри.
И да е с матов дисплей, че ще си извадиш очите иначе. Пази си здравето.
« Последна редакция: Feb 24, 2019, 09:47 от 4096bits »

Активен
As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.