Гладни представители на криминалния контингент колкото искаш, колко му е по естествен начин да направят доктора от мъж на жена.. но мен ме потресе друго. Правото е от древността, в началото е било обичайно, т.е. според обичаите, после са се появили писаните норми и т.н. Но в правото има приемственост, освен това в правото са имплементирани и морални норми. А съдът, освен от правна страна, следва да гледа и на моралната такава. Докъде ще стигнат канадците, след като са я докарали дотам, съд, и то от висок ранг- апелативен (не е върховен, както пише в статията, в линка със съдебния акт пише court of appeal, т.е. апелативен, не върховен) да постановява, че няма проблем 14-15 годишна неориентирана девойка да си сменя пола?

? Заради изгледани в училище джендърски филмчета??? Ама така било по закон- пишело че може, значи може и трябва да се спазва. Това ли е правовата държава- джендърията? Аз се сещам за една лекция, на която присъствах, човекът беше практик повече, не автор на многотомни трудове. Каза така: "Спазването на законите не означава, че държавата е правова. Законите може да са лоши, може да са добри. Но ако приемем твърдението, че спазването за законите означава правова държава, то Третият райх е най-правовата държава, защото там законите са се спазвали на 100%". Та, що за извращение е това, и къде остава моралът? Няма пречка, да се произвеждат непълнолетни джендъри,родителите нямат думата, а такива доктори, като споменатият в статията, са супер прогресивни, дават на обществото свободата да е "безполово"? Сигурно утре и паметник ще му сложат, в Монреал например? Жалко, че английският ми не е толкова добър, особено пък като се опре до юридически термини и не мога в детайли да си преведа съдебния акт, за да схвана как точно, в детайлите, са се мотивирали.
Извинявам се, че се отпуснах в юридическата сфера, дано не съм станал досаден, но това не ми го събира главата- на съдебно ниво да се поощряват джендърии като смяна на пола. Пред такива неща искам да си остана "Бай Ганьо" в "Булгаристан", както пишат по някои форуми. Не визирам нашия форум тук.
П.П. В решението на апелативния съд в линка пише точно това- че върховния им съд се е произнесъл в полза на джендърията, накратко казано. Та се поправям- апелативния съд "чарджи" бащата, че приказва. А джендърията е утвърдена на ниво върховен съд.