4096, питай, ако не е проблем, след месец-два как са нещата при гърците, интересно ще е, с тия глоби.
Файър, вероятно ще има някаква подобна изврътливост, но тук може да се спори доста. Иначе както ти казваш, аз го виждам като редакция нещо от сорта : "Който не е ваксиниран, е длъжен да го направи до края на следващия месец, считано от влизане в сила на еди си коя разпоредба в еди си кой закон. Ако не го направи, се санкционира със 100 лева. Санкционираният е длъжен да се ваксинира до края на месеца, в който е санкциониран. Ако не го направи.." и т.н. Разбира се, това си е мое много общо и много свободно съчинение. Но подобен механизъм пак си е заобикаляне на основен принцип- едно нарушение, едно наказание. Но ще видим де, първо, със сигурност това при тях (гърците) е обмисляно във всички възможни аспекти и то от умни хора със задълбочени познания, второ- в края на краищата тая пандемия няма да е вечна.
П.П. Лихвата не е наказание, а обезщетение за забава, общо казано, в слуая с данъците и осигуровките. Лежането в затвора за убийство е наказание, но заплащането на кръвнина не е наказание, пак е обезщетение, общо казано, различни неща са.
Файър, с образец 1 стана ли ясно, ще заменяме ли ЕГН-то с булстата? Аз никакво инфо нямам още.
И да, има такова нещо като продължавано престъпление- в чл. 26 от НК. Но това не важи за административните нарушения - при гърците не знам как е, всъщност, в нашето БГ право няма такова нещо като продължавано административно нарушение. В НК (Наказателния кодекс) има и друго животно- "продължено престъпление" (различно е от "продължаваното"), но отново не важи за административните нарушения. При гърците може и да важи, знам ли. Да не отегчавам повече колегите с "юризми"

Ще видим, има време.