Доколкото разбрах от линковете, отглеждат го (или може би произвеждат, не съм сигурен кое е правилното) чрез растеж на клетъчно ниво- вероятно нещо като тумор, изкуствено предизвикано делене на клетките. Сега как му докарват там свинско, пилешко и т.н., не схващам

Да, определено бих ял такова отгледано свинско да речем, но в никакъв случай продукти от скакалци и червеи. Японски тръбни продукти пък въобще не бих доближил

На въпроса ти за "отгледаното човешко", мисля, че няма да узаконят нещо подобно в обозримо бъдеще, едно, по морални причини, второ- ако му хареса на някой отгледаното човешко, колко му е да поиска да си го набави от жив източник. Но това си е мое мнение.
За след векове никой не знае, четох една книга, фантастика, някакъв пич си пътуваше из космоса с военни мисии, докато се върне той и частта му от поредната мисия, минаваха векове земно време, после нова мисия, пак се връща след векове. В едното му връщане го назначиха командир на взвод, но всичките му подчинени помежду си му викаха "обратен", защото беше хетеросексуален, а в конкретната ера от развитието на обществото беше наложена хомосексуалността, заради пренаселеност на Земята и базите около нея.
Та знам ли, след време дали няма да се приеме за нормално някое извращение (от сегашна гледна точка), например да ти сервират в ресторант отгледана човешка пържола.