Не е баш така, има си много читави съдии. Просто по медиите тиражират само скандалните случаи (нормално, да клика там по новинарския сайт аудиторията) и като резултат- виждаш само негативното, значи всичкото е негативно.
Дам, бях пуснал линк за адвокат, дето копи-пейст от ИИ-то някакъв несъществуващ казус, трябва да е назад някъде в тая тема.
Аз ИИ не ползвам. Не щото не ме кефи, ами просто не ми трябва. За съдебната практика, има си един сайт на ВСС, там са събрани всички публикувани съдебни актове, можеш да си търсиш и по конкретни казуси (разни членчета по тоя и оня закон). И си чета директно там, и то, само като ми потрябва съдебна практика по някой по-нестандартен еван казус. Предполагам, ако набухат всичката тая база данни (защото, по същество публикуваните съдебни актове са точно това- база данни)- ИИ-то ще може бързо да вади инфо, но като ще му проверявам работата, не, мерси- предпочитам директно първоизточника да си прочета, а не каквото ми казва някой "посредник". Няма значение "посредника" ИИ ли бил, колега ли (за работата говоря). Не мога да си позволя да се изтъпаня в залата, и да цитирам произволно номера на някакви съдебни решения, без да съм ги прочел предварително (за съжаление обаче, някои мои колеги правят така, и съм бил свидетел на излагации). Въобще, аз рядко си позволявам, сочейки съдебна практика, да давам наклон на уя на съда. Виждал съм как колега вкарва пледоария от типа - "Това е така и така, защото с решения на тоя и тоя съд и т.н., при идентичен случай, е постановено еди си какво.." - и съдията поглежда лошо, и вкарва някое изречение от типа "Адвокат Еди си кой, мислите ли, че на съда не е известна цитираната от Вас съдебна практика?" .. и после отива коня у ряката

Освен за работата, ровя из нета по разни технически въпроси. Но и там не ми трябва ИИ, карам си с търсачките, защото (пак) предпочитам първоизточника- ако може, и със съответните ел.схеми, или чертежи. Е, скоро например, си търсих инфо как точно функционира една система на колата- за отопление на маркучите за течността на чистачките. И как може да се възстанови до заводското състояние, или поне до работно такова. Дето се вика, DIY. Един приятел даде ценно инфо, после в руски сайт намерих публикувани снимки на разни опити за ремонт, и сглобих пъзела накрая, с още опити (щото ел. схема на тая система,
с ел. стойностите на компонентите, няма в нета) . Не виждам как тук би ми помогнало ИИ-то. Освен, може би, да ми сметне каква дължина отоплителен кабел ми трябва, като знам волтажа на системата и нейното цялостно съпротивление (в какви граници трябва да бъде),и с какво съпротивление на метър е отоплителния кабел, но това мога да си го сметна и с калкулатора, няма нужда да влизам в нета при ЧатГПТ, да речем, даже и нет не ми трябва.
Иначе нищо против ИИ-то, що народ изкласи с тоя "подсказвач"..

П.П. И понеже темата е за ИИ..
https://dnes.dir.bg/svyat/tramp-publikuva-ai-video-s-arest-na-obama-v-beliya-domТози палячо почна да настига демента. Ама оня поне не беше вменяем.