Автор Тема: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас?  (Прочетена 168006 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4480
    • Профил
Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас?
« Отговор #1575 -: Jul 21, 2025, 17:07 »
Е, Никсъна все още ще трябва да проверява дали това което му изплюва е вярно, но скоро... след като и съдий/к/ите спрът да проверяват ..ще може да си отдъхне  ;D
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8151
    • Профил
« Отговор #1576 -: Jul 21, 2025, 19:41 »
Кога изобщо съдийте са проверявали?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1577 -: Jul 21, 2025, 22:57 »
Кога изобщо съдийте са проверявали?

E, нали наскоро един го бяха изхващали че не е проверил и че това което му е генерирало генеративното ИИ е измислен прецедент а той само го е копирал без даже да провери  (и даже го дисбарваха) - Никсъна беше дал препратки тъдява нейде
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1578 -: Jul 22, 2025, 08:37 »
Да, помня случая.
Мисълта ми беше, че на съдиите изобщо не им пука много-много от закона.
Поне такова ми е чувството, лично на мен.
Дела се решават според кой кого познава и кой колко може да се бръкне.
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4261
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #1579 -: Jul 22, 2025, 22:31 »
Не е баш така, има си много читави съдии. Просто по медиите тиражират само скандалните случаи (нормално, да клика там по новинарския сайт аудиторията) и като резултат- виждаш само негативното, значи всичкото е негативно.

Дам, бях пуснал линк за адвокат, дето копи-пейст от ИИ-то някакъв несъществуващ казус, трябва да е назад някъде в тая тема.
Аз ИИ не ползвам. Не щото не ме кефи, ами просто не ми трябва. За съдебната практика, има си един сайт на ВСС, там са събрани всички публикувани съдебни актове, можеш да си търсиш и по конкретни казуси (разни членчета по тоя и оня закон). И си чета директно там, и то, само като ми потрябва съдебна практика по някой по-нестандартен еван казус. Предполагам, ако набухат всичката тая база данни (защото, по същество публикуваните съдебни актове са точно това- база данни)- ИИ-то ще може бързо да вади инфо, но като ще му проверявам работата, не, мерси- предпочитам директно първоизточника да си прочета, а не каквото ми казва някой "посредник". Няма значение "посредника" ИИ ли бил, колега ли (за работата говоря). Не мога да си позволя да се изтъпаня в залата, и да цитирам произволно номера на някакви съдебни решения, без да съм ги прочел предварително (за съжаление обаче, някои мои колеги правят така, и съм бил свидетел на излагации). Въобще, аз рядко си позволявам, сочейки съдебна практика, да давам наклон на уя на съда. Виждал съм как колега вкарва пледоария от типа - "Това е така и така, защото с решения на тоя и тоя съд и т.н., при идентичен случай, е постановено еди си какво.." - и съдията поглежда лошо, и вкарва някое изречение от типа "Адвокат Еди си кой, мислите ли, че на съда не е известна цитираната от Вас съдебна практика?" .. и после отива коня у ряката  ;D
Освен за работата, ровя из нета по разни технически въпроси. Но и там не ми трябва ИИ, карам си с търсачките, защото (пак) предпочитам първоизточника- ако може, и със съответните ел.схеми, или чертежи. Е, скоро например, си търсих инфо как точно функционира една система на колата- за отопление на маркучите за течността на чистачките. И как може да се възстанови до заводското състояние, или поне до работно такова. Дето се вика, DIY. Един приятел даде ценно инфо, после в руски сайт намерих публикувани снимки на разни опити за ремонт, и сглобих пъзела накрая,  с още опити (щото ел. схема на тая система, с ел. стойностите на компонентите, няма в нета) . Не виждам как тук би ми помогнало ИИ-то. Освен, може би, да ми сметне каква дължина отоплителен кабел ми трябва, като знам волтажа на системата и нейното цялостно съпротивление (в какви граници трябва да бъде),и с какво съпротивление на метър е отоплителния кабел, но това мога да си го сметна и с калкулатора, няма нужда да влизам в нета при ЧатГПТ, да речем, даже и нет не ми трябва.
Иначе нищо против ИИ-то, що народ изкласи с тоя "подсказвач"..  ;D

П.П. И понеже темата е за ИИ..
https://dnes.dir.bg/svyat/tramp-publikuva-ai-video-s-arest-na-obama-v-beliya-dom
Този палячо почна да настига демента. Ама оня поне не беше вменяем.
« Последна редакция: Jul 22, 2025, 23:24 от Nik123 »
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1580 -: Jul 23, 2025, 01:35 »
Ха наздраве! Създадохме ги по свой собствен образ и подобие - какво очаквахте...

https://cybernews.com/ai-news/replit-ai-vive-code-rogue/
AI coding tool wipes production database, fabricates 4,000 users, and lies to cover its tracks

липсва само ...къде е отишъл да се запие след това (с приятели)

П.П. Спомняте ли си последната победа над DeepBlue, е след шахмата ..и кодерите поеха по пътя на динозаврите
https://cybernews.com/ai-news/human-beats-open-ai-coding-contest/
The event, widely regarded as one of the most prestigious algorithmic coding competitions on the planet, invited 12 of the highest-ranked human coders to compete in a 10-hour marathon of brutal challenges.

Dębiak outperformed a custom-built AI contestant from OpenAI, dubbed OpenAIAHC, by 9.5%, claiming the top spot and a rare symbolic win for human ingenuity.

Ей за малко - аз няк'ви мижави 10% и щяхме да изпаднем от класацията

--
Едно време (после ковидарлъка) корпрациите вървяха срещу течението като се опитваха да върнат служителите в офисите, ей го и сега пак тръгнаха в насрещното - вместо да сложат ИИ те си искат junior–ите и... - как мислите дали  е щото.. иначе положението става "много вожд - малко индианец" и те са следващите или е просто по интерция че те нямат чак толкоз акъл ма обичат да командват все пак (някого) - ще трябва да минат яко преобучение явно - как се командва ИИ
https://cybernews.com/security/ai-tools-cybersecurity-junior-roles/
« Последна редакция: Jul 23, 2025, 01:46 от remotexx »
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1581 -: Jul 23, 2025, 01:50 »
Айде Илонката вече може да ги затрива там ония маймуни дето ги тренираше да играят понг...
https://it.dir.bg/tehnologii/sazdadoha-ai-shapka-koyato-prevezhda-misli-v-tekst

Вече ще може(м) да псуваме и след инсулт ..при това без да ни чипират  ;D
« Последна редакция: Jul 23, 2025, 01:51 от remotexx »
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 7017
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #1582 -: Jul 23, 2025, 07:52 »
Хайде започнаха и спамовете с BetGPT за различни залаганици за любители.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5882
    • Профил
« Отговор #1583 -: Jul 23, 2025, 16:31 »
   Аз не съм хазартен тип.

Пристрастените да му мислят ...
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1584 -: Jul 23, 2025, 17:28 »
аз само да вметна за тия дето се (пре)запасяват със злато - да минат на мед, че един ден бай мангал да не се окаже по-богат  ;D
https://novini.bg/article/2025072313425296665
cпopeд пpoгнoзитe измeнeниeтo нa ĸлимaтa зaплaшвa c нeдocтиг нa чипoвe – cлeд 10 гoдини cвeтът щe ce cблъcĸa c нeдocтиг нa мeд.
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1585 -: Jul 23, 2025, 18:45 »
Албанските вируси се завръщат... как беше - прочети ме, изпрати ме (в сл. послушай ИИ и ми се обади да си поговорим)  ;D
https://www.kellerschroeder.com/news/2025/07/security-tip-of-the-week-hidden-gems/
Cybercriminals are tricking users with hidden text in emails that manipulates Google Gemini AI summaries to show fake security alerts.

You receive an email that appears ordinary, and it doesn’t have any suspicious links or attachments. But if you ask Gemini to summarize it, the results seem alarming. Gemini’s summary of the email shows you urgent warnings about your password being compromised, along with a support number for you to call so that you can resolve the problem.

браузърите с вграден ИИ - един ден ще почнат направо да се обаждат без да ви питат т.нар. агенти

П.П. Разправях ли ви аз, че... виждат и това което ние не виждаме  ;D
« Последна редакция: Jul 23, 2025, 18:47 от remotexx »
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 7017
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1587 -: Jul 25, 2025, 14:34 »
Навсякъде ги бутат тези ИИта.
Това накрая ще ни излезе през носа.
Меко казано.
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1588 -: Jul 26, 2025, 09:25 »
Човешкия ресурс вече не може да насмогва на ИИ а.к.а разправях ли ви аз...
https://www.youtube.com/watch?v=8w6r4MKSe4I

ИИ-тата вече DDoS-ват хората  ;D

П.П. Не само ИИ гълта ток (и жица) като за световното  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=m7_WDzPyoqU
« Последна редакция: Jul 26, 2025, 09:40 от remotexx »
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1589 -: Jul 26, 2025, 23:19 »
Животът е неизбежен. Експеримент доказа, че той самостоятелно се заражда от хаоса

Хайде сега нека направят същия експеримент с ИИ-нца...  ::)

П.П. Понеже от ИИ не всеки отбира, ето ви нещо което разбирате т.е. ...всеки меринджей отбира  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=5KVDDfAkRgc
We're Not Ready for Superintelligence
« Последна редакция: Jul 26, 2025, 23:52 от remotexx »
Активен