Автор Тема: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас?  (Прочетена 176654 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8321
    • Профил
Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас?
« Отговор #1665 -: Aug 20, 2025, 18:26 »
Ами щеше да е добре да му зададеш уточняващи въпроси, ако е сложна материя.
Поиграй си.

Иначе...
Горе в дясно имаш бутон за Share и можеш да споделиш линка, а ние би трябвало да можем да отворим цялата страница.
Някъде се пази на сървъри. Въпроса с отговора.

Най-долу на отговора имаш бутон за копиране и го копира в Markdown, ако не се лъжа.
Ако ползваш Obsidian да си водиш бележки или подобна, можеш направо да го пуснеш там и ще е форматирано прегледно, както на страницата.

Ако решиш да копираш, копира само въпроса с отговора над бутона.
Ако си задал повече въпроси, ще трябва пооделно да натиснеш бутона за копиране под всеки отговор.

С уточняващите въпроси може и да се справи задоволително дори за теб.
Аз не разбирам от тези неща.
Можеш без регистрация да зададеш три въпроса.
Не съм сигурен на колко време или е на сесия.

Ако влезеш с гугъл акаунта ти или се регистрираш, може да си приказвате доста и всичко ще ти го снася в контекста на предишните въпроси.
Хубаво е да внасяш уточнения конкретно, какво питаш, ако леко промениш посоката на разговора.

« Последна редакция: Aug 20, 2025, 18:30 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4322
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #1666 -: Aug 20, 2025, 18:41 »
Не ща да се ригистрирам, и гугъл акаунт нямам (или май имам, ако броим телефона- хубавей, ама там не си помня ни името, ни паролата- ползвам го от бая години иначе, и си работи андроида).
Направи ми и на мен впечатление, че като задавах въпроси, в един момент връзката зависваше, излизаше някакво "connecting.." и после пак трябваше да почвам отначало с казуса, след рилоуд на сайта, третия път обединих няколко въпроса в едно изречение и ИИ-то изплю отговора (за наказанието). Но въпросите си бяха конкретни.
За такива бъзикни нямам намерение да си правя акаунти.
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4580
    • Профил
« Отговор #1667 -: Aug 20, 2025, 19:05 »
Аз само да вметна че т.нар. mini или fast версии не са различни версии напр. ако главната е 4.1 и мини версията е 4.1 но "дестилирани" ...тук не става върпос за оная дестилация по ракиджийниците а тая е нова "китайска" т.е. това което DeepSeek направи от големия модел си обучи по-малък "детски" (дестилат) и понеже отговорите са му давани наготово от големия брат малко по незнае и не може да обяснява откъде му е дошло но пък за сметка на това е доста по-малък (mini) поради коетo е и по-бърз (fast)

Та затова вече има(т) освен основната версия напр. 4.1 (макс) и 4.1 мини/фаст но то пак си е 4.1 т.е. обучавано върху същите данни (но по различен начин)
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4322
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #1668 -: Aug 20, 2025, 19:13 »
Ремотекс, не съм избирал версии, написах grok.com в браузъра, и ми излезе там полето да си пиша въпросчетата. Под полето имаше надпис "Fast", но аз направо писах в полето, не съм проверявал това надписче "Фаст" бутонче ли е, меню ли е, що за нещо е :)
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1669 -: Aug 20, 2025, 20:17 »
Все едно.
Ако ти се занимава, тествай си, ако не, здраве да е.
Ако ползвам нещо такова, то е най-вече за търсачка, вместо класическите.
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1670 -: Aug 21, 2025, 17:15 »
Скоро ИИ ще го прави това  ???
https://www.youtube.com/shorts/8cwW3uHM8lc
Активен

remotexx

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1671 -: Aug 24, 2025, 07:44 »
Как да обясниш на slow human че няма нужда да го подслушваш
https://www.youtube.com/watch?v=jmG3obx9mNQ
просто си го познаваш... както напр. slow human знае какво ще поиска кучето му (и без да го следи)
А кучето още (му) се чуди, бе тоя що купва всеки път (още) кучешка храна - точно като ми свърши старата  8)
и как знае точно кога ще забременея и че точо утре ще срещна оная готина кучка (готина, готина, колко да е готина ама кат' няма друга...)
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1672 -: Aug 24, 2025, 10:14 »
Поведенчески модели се разработват още от времето на появата на Гугъл.
А с нарастване мощта на компютрите и възможностите за съхранение на данни, тези модели стават все по-добри.
Представете си, сега какво е.

Преди два дена някъде бях написал тук, че могат да манипулират мнението на хората дори само по начина, по който се подреждат резултатите от търсене в търсачката.
Тези поведенчески модели са способни да таргетират дори отделни хора и представяйки им определено съдържание, да предизвикват и желаните реакции.
Толкова добре ни познават.

И все пак подслушват.
Наистина го правят.
Активен