Автор Тема: Руско-Украинска война от 2022 год.  (Прочетена 149698 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8931
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: Руско-Украинска война от 2022 год.
« Отговор #630 -: Apr 05, 2022, 08:37 »

https://e-vestnik.bg/35662/nyu-york-tayms-satelitni-snimki-pokazvat-che-telata-sa-lezhali-v-bucha-ot-sedmitsi-vapreki-tvardeniata-na-rusia/

Аха, засега отиваме на второто ми предположение. Под „провокации на украинските радикали“ руснаците не може да имат нищо друго предвид, освен бандеровци. Някои от телата били с вързани отзад ръце. Значи бандеровците по стар обичай не може така да влязат в бой без да държи заложник пред себе си. Така де, героизма изисква някой друг вместо теб да обира куршумите.

Много ми се искаше и се надявах цялото нещо да е инсинуация, защото измамата е любимото занимание на англичаните, пък информацията дойде от там. Но и битка с бандеровци е поносимо. Само се надявах да не е третото. Дано момчетата им държат още нервите и не започнат, защото почнат ли, ще стане страшно.

=*=

Само не мога да разбера, колкото и тия диваци да са били нацисти, защо са ги оставили на улицата, а не са ги погребали. Едно тяло оставено три седмици навън се разлага страшно, дори да е било сравнително студено. А от това освен смрад, тръгват болести, вредители (плъхове и т.н.) и все лоши последици. Трябвало е да ги погребат, колкото и гнусни бандеровци да са.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #631 -: Apr 05, 2022, 10:20 »
Уж има някакво примирие в Украйна, пък от два дни отново взехме да си говорим за тях. Случи се и нещо крайно неочаквано за мен. Руската армия взе да се изтегля от Киев. Нямам идея, защо отидоха на парад до Киев, а сега се изтеглят. Изобщо цялата разходка до Киев не си представях и изобщо не очаквах да нахлуят от към Беларус. Общо взето очаквах да има въздушни и артелирийски удари, да се обяви независимост на ЛНР и ДНР и с това да свърши всичко. И изобщо, очаквах, че ако има някакви битки, те ще са вътре в ЛНР и ДНР с армията строена в покрайнините им. А то такива битки изобщо нямаше. И странно, тази огромна армия, която беше там от осем години и ставаше все повече, къде аджеба изчезна и защо не се би? Украинците могат ли да се изпаряват?!?

Та понеже последните два дни се разговорихме за Русия и реших да погледна, какво прави в. „Поглед“. Това може да е вестник, но всъщност вече седем или осем години поддържат канал в тубата. Нямам време да ги чета (а то във Видин, май изобщо не го карат този вестник, отдавна не съм го виждал), но от време на време, на няколко месеца, ги гледам.

За който не знае, наистина кратка справка. Това е вестник на БСП, но не е „Дума“, това не е официален орган. Появи се малко преди деветдесетта година и там се изявяваше една от силните клики в БСП. Може да се каже, че това е полуофициалния им орган. Тази клика може да беше мега силна, но откакто Р.Овч. овладя партията, те са в немилост и силно избутвани, но все още в БСП. Може би затова си направиха канал в тубата, защото двете събития съвпадат.

На мен този канал ми идва много добре, защото от него разбирам клюките около БСП, а там е наистина латино-американски сериал. Няма такъв смях, няма такава смешна партия. Ако смятате, че ГЕРБ са напълно без съдържание, помислете пак. Старата госпожа, но не Ювентус, е най-големия сбор на идиоти в страната.

Но освен фарсове на безумци, в този канал често попадам и на неща, които са ми наистина интересни. И днес, какво да видя? Оная кака Митрофанова дала интервю. Чудесно! Последното, което гледах там, беше интервю на посланника на Беларус (щото то и Лукашенко не седи мирен, та трябваше да го оправдават някак). А пък на Митрофанова никога не съм гледал интервю. Реших, че си струва да се види, руската номенклатура различна ли е от тукашната. Никаква разлика. Липсваше ѝ само надпис „тук не е информация“. И на външен вид и по приказки, и по държание е досущ тукашна фуста изкарала петдесет годишния си стаж на бюрце в някоя администрациика, за чието съществуване и не подозираме.

И тъкмо докато си мислех, че няма, какво да чуя от нея, освен клишетата, как пазели цивилните (като ги обствелват с ракети и артилерия) и зинах. Взе, че каза и нещо вярно. А то е, опитвам да предам най-точно — ако Червената армия не беше влязла в България, тя щеше да остане само Софийска област. Даже не съм съгласен. И Софийска област нямаше да остане. Припомни го това на онези жълтопаветни, умни, у̀бавци дето пак забърбориха на сън, че искат да махат паметника на същата тази армия. Ако въобще някакъв паметник трябва да остане у нас, това е този паметник. Всички други спокойно могат да ги махнат.

Антифа много добре направиха, че бутнаха паметниците оттатък океана. „Да нямаш друг Бог и други идоли“. Паметниците по същество са идоли. Но понеже това е колективен паметник при това на безименни хора, то този може да остане.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8399
    • Профил
« Отговор #632 -: Apr 05, 2022, 10:29 »
Паметниците са за да помним. От там идва и думата за тях - памет
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #633 -: Apr 05, 2022, 10:33 »
Мадам . а най-хубавите фотографии стават от сателит.. ако знаете само какви камери имат последните модели (е не са чак Джеймс Уеб ама пак пада голямо намаляване и замъгляване за цивилни цели)

https://e-vestnik.bg/35662/nyu-york-tayms-satelitni-snimki-pokazvat-che-telata-sa-lezhali-v-bucha-ot-sedmitsi-vapreki-tvardeniata-na-rusia/

П.П. Навремето Горби имаше повече акъл, още като гръмна Чернобил и му беше ясно че няма смисъл да се крие всичко щото вече всички си имат сателити ..което и в мини сериала беше много добре отиграно,.. а тия сегашните го карат явно на принципа Чукча писател, Чукча не читател
..и що ли си мислят, че всички ще им се вържат на нескопосания сценарий.
Двете снимки изобщо не кореспондират една с друга. А втората пък е толкова лесно да се изфабрикува, че няма докъде. Пиксели съм оцветявал още на Paint и Windows 95 или 98 беше. Но, ако оставим последното настрана, обърни внимание на разположението и накъде върви покрива на първата снимка и сенките на покрива на втората. Нищо общо няма в двете сгради. Разстоянието между колите също не отговаря.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #634 -: Apr 05, 2022, 10:45 »
Да не излезе, че много съм харесал лелята, защото едно от нещата, които казва, по случайност е вярно.

Само ще кажа, че на мястото на Лавров, щях да я отзова. Защо? Защото си позволява да говори на чужд език. И ако „canceling culture“ може все пак да се приеме с намигане, то многократното повтаряне на fake вече е недопустимо. Ти посланник на велика страна ли си или уличница от Пето авеню? Какво е това? Откъде на къде ще говориш на английски, езика на хората, които приемаш за врагове? Ти си посланник и ще говориш само на своя език в официални срещи. На коктейлите, ако щеш говори на занзибарски, но не и в публично участие.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #635 -: Apr 05, 2022, 16:15 »
Лелята е наясно, че повечето хора говорят или разбират по-добре английски, отколкото руски. А тя явно иска ясно да я разберат, какво казва. Което няма никакво значение, защото каквото и да каже, ще бъде извадено от контекста и ще бъде демонизирано от медиите.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 7260
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #636 -: Apr 05, 2022, 16:26 »
Ех тези медии..............какви са ментарджии.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4626
    • Профил
« Отговор #637 -: Apr 05, 2022, 23:57 »
А бе не знам кой колко помни и какво примирие точно е договорено. но... някой явно са решили да повторят (а по-късно може и да потретят - ако им е останал още матриял, само да внимават да не прекаляват със стимулантите че... да не стане като с Путин)

https://telegraph.bg/svetat/kyrvav-predvestnik-novi-10-000-kadirovci-trygnali-kym-donbas.-izpylniavat-poveliata-na-putin-za-zashtita-na-ruskite-interesi-v-ukrajna-snimki-72445

П.П. Почина тигърът Путин
...мъжкият тигър е получил инфаркт... по време на рутинна медицинска процедура... която включваше вземане на проби за подпомагане на размножаването...
Активен

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #638 -: Apr 06, 2022, 02:40 »
Пак ще ядат шамари (насред Байряма).
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #639 -: Apr 06, 2022, 08:32 »
Не знам точно какво правят чеченците в Украйна. На мястото на Путин не бих ги пращал. Самият той едва ги усмири и не беше толкова отдавна. Та сега да им настървява мерака, не знам. Аз не бих го сторил.

А иначе в тази статия не знам има ли истина, но знам поне едно, което е лъжа. А това е, че чеченците са били в Грузия. Нищо такова. Грузия я натупа Петдесет и осма. Направи го за един предиобед. Чеченците трябваше да влязат от към Аджария, но така и не стигна време. Едвам успяха да стигнат границата, докато преговорите в Париж вече привършваха. Та чеченци нищо не са правили в Грузия. Това е проверима информация.

Следвайки челния, грузински опит, Украйна не се и опитва да влиза в пряка битка на полето.

Кога е Байрям?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #640 -: Apr 06, 2022, 08:52 »
Пък като ни дойдат новите самальоти, вече ще сме ОК. И ще цъфнем и вържем.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4626
    • Профил
« Отговор #641 -: Apr 06, 2022, 09:06 »
 Опасни, ей
https://m.offnews.bg/news/Razsledvane_68/Kolko-otkradna-Vanka-sas-tanka_773918.html

Как беше лафът...
Купе влачи камион - диря няма (или поне така си мисли кучето докато не го хванат на местопрестъплението)

Кой капак на багажник, кой климатик, а един даже ударил кьоравото с части за ПК .. те по-скъпи от златото излизат някой процесори/видео карти (на кг. 'живо тегло' т.е. без примеси)

П.П. Какво ли е наказанието за мародерство в руската армия...

То там май 'наказанието' е за немародерстване щото тогава трябва да се бръкне от собствения си джоб за процента на старшинката ...и оттам нагоре  ::)
« Последна редакция: Apr 06, 2022, 09:11 от remotexx »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #642 -: Apr 06, 2022, 09:50 »
По принцип Владо Йончев е умен човек, но и на него му се случва да пише глупости. Руснаците били разбити в Чернигов и Киев. Смях.

И стихотворението. Дано не е на Радой Ралин. Бива черна неблагодарност, но това не бива. Къде е България 1944 год. и къде е 1989-та? Никакво място за сравнение. Двадесет и пети в света. Сега сме почти в третия свят.

Но другото е така. Наистина са се случвали сакатлъци с Червената армия. Но не може да се каже, че са били масови. А и армията просто минава и заминава. У нас не е имало битки.

Но, това, което четем в тази статия, е потресаващо. Руснаците нали знаят, че украинците ги презират? С тези грабежи, какво мислят, че ще се случи? Не още тридесет, а още триста години украинците няма да искат да чуят за Русия. Много голям фал. Чудя се, какво правят командирите на тези хора. Това е срам. Сигурно са пияни до козирката. И после защо се появяват новини, че стрелят по ученически автобуси. На нищо не прилича това.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #643 -: Apr 06, 2022, 10:01 »
Всеки си е гепал по нещо. "Да има" дето се казва. Всички влачат, никакви празни ръце.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #644 -: Apr 06, 2022, 11:42 »
Говорите така, сякаш целта на войната е да се ограби местното население от руските войници и началниците им са заповядали да го правят.
Но това се случва навсякъде по света, където властите не могат да установят контрол.
Забравихте ли, какво ставаше в САЩ, когато имаше тълпи по улиците, които скандираха за значимостта на живота на черните? Магазини бяха разграбвани поголовно.
Не съдете толкова прибързано  ;)
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 8703 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
(безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
go_fire 4656 364732 Последна публикация Днес в 05:41
от remotexx