« Отговор #631 -: Apr 05, 2022, 10:20 »
Уж има някакво примирие в Украйна, пък от два дни отново взехме да си говорим за тях. Случи се и нещо крайно неочаквано за мен. Руската армия взе да се изтегля от Киев. Нямам идея, защо отидоха на парад до Киев, а сега се изтеглят. Изобщо цялата разходка до Киев не си представях и изобщо не очаквах да нахлуят от към Беларус. Общо взето очаквах да има въздушни и артелирийски удари, да се обяви независимост на ЛНР и ДНР и с това да свърши всичко. И изобщо, очаквах, че ако има някакви битки, те ще са вътре в ЛНР и ДНР с армията строена в покрайнините им. А то такива битки изобщо нямаше. И странно, тази огромна армия, която беше там от осем години и ставаше все повече, къде аджеба изчезна и защо не се би? Украинците могат ли да се изпаряват?!?
Та понеже последните два дни се разговорихме за Русия и реших да погледна, какво прави в. „Поглед“. Това може да е вестник, но всъщност вече седем или осем години поддържат канал в тубата. Нямам време да ги чета (а то във Видин, май изобщо не го карат този вестник, отдавна не съм го виждал), но от време на време, на няколко месеца, ги гледам.
За който не знае, наистина кратка справка. Това е вестник на БСП, но не е „Дума“, това не е официален орган. Появи се малко преди деветдесетта година и там се изявяваше една от силните клики в БСП. Може да се каже, че това е полуофициалния им орган. Тази клика може да беше мега силна, но откакто Р.Овч. овладя партията, те са в немилост и силно избутвани, но все още в БСП. Може би затова си направиха канал в тубата, защото двете събития съвпадат.
На мен този канал ми идва много добре, защото от него разбирам клюките около БСП, а там е наистина латино-американски сериал. Няма такъв смях, няма такава смешна партия. Ако смятате, че ГЕРБ са напълно без съдържание, помислете пак. Старата госпожа, но не Ювентус, е най-големия сбор на идиоти в страната.
Но освен фарсове на безумци, в този канал често попадам и на неща, които са ми наистина интересни. И днес, какво да видя? Оная кака Митрофанова дала интервю. Чудесно! Последното, което гледах там, беше интервю на посланника на Беларус (щото то и Лукашенко не седи мирен, та трябваше да го оправдават някак). А пък на Митрофанова никога не съм гледал интервю. Реших, че си струва да се види, руската номенклатура различна ли е от тукашната. Никаква разлика. Липсваше ѝ само надпис „тук не е информация“. И на външен вид и по приказки, и по държание е досущ тукашна фуста изкарала петдесет годишния си стаж на бюрце в някоя администрациика, за чието съществуване и не подозираме.
И тъкмо докато си мислех, че няма, какво да чуя от нея, освен клишетата, как пазели цивилните (като ги обствелват с ракети и артилерия) и зинах. Взе, че каза и нещо вярно. А то е, опитвам да предам най-точно — ако Червената армия не беше влязла в България, тя щеше да остане само Софийска област. Даже не съм съгласен. И Софийска област нямаше да остане. Припомни го това на онези жълтопаветни, умни, у̀бавци дето пак забърбориха на сън, че искат да махат паметника на същата тази армия. Ако въобще някакъв паметник трябва да остане у нас, това е този паметник. Всички други спокойно могат да ги махнат.
Антифа много добре направиха, че бутнаха паметниците оттатък океана. „Да нямаш друг Бог и други идоли“. Паметниците по същество са идоли. Но понеже това е колективен паметник при това на безименни хора, то този може да остане.