https://terminal3.bg/ivan-kolev-poslednijat-ricar/
Те очакват, че това ще е кратка война. Нещо повече, мнозина от тях не са осъзнали, че е настъпил XX в. и какво носят новите технологии.
Напълно откровено не ми се отваряше „Терминал 3“. За разлика от „Ел. вестник“ или „Offnews“ (въпреки произхода му), които са списвани от високо ценени от мен главни редактори, терминала е просто грантаджийска глупотевина.
И не опонирам сам себе си от малко по-старо мнение. Мога да разбера и приема соросоидни подлоги, най-малкото защото на Сорос идеологията му произлиза от Карл Попър. Но това, че ги разбирам, не означава, че ги ценя. Те все така си остават плазмодии, макар и с близки до личните ми позиции.
Но съдбата си знае работата:
Please wait while your request is being verified...
Това, разбира се, няма вариант да се случи. Ако се напъна все пак мога да извадя въпросната статия от архива. Но, защо да похарча минутка от живота си за хора, които не уважавам?!
Та не прочетох статията и не знам, от къде идва въпросния цитат. Но имам подозрението, че той се отнася до ген. Колев. А това определено е проблем на патриотите — нямат капка акъл.
Проблемът е в това, че ген. Колев е бил началник на… конната армия. А кавалерията се използва за последно и то неуспешно от всички участнички (ако не броим въпросния генерал) именно в тази война. След нея се вижда безпредметността на това да имаш коне. Чингиз хан е отдавна мъртав.
Така, че Колев при цялата му войнска чест е лебедова песен на нещо трябвало вече да е мъртво, когато се е разхождал из Румъния.
Това е причината въпросния цитат да е малоумен.
п.п. Ник, ако беше слушал интервютата на полк. Марков от последната половин година, щеше да знаеш, че в нашето МО има заровена съкровищница от знания за бойното поле, каквато повечето страни не могат да мечтаят да имат. Това може да звучи по патриотично хубаво, но всъщност е нещо лошо. Означава, че за нас предния век е бил трагичен;
п.п.п. Тия слабоумници грантаджийте бяха слушали същите интервюта или поне бяха пили една ракия с произволен старшина, щяха да знаят, че в Европа има две школи във военната наука, като в света има само още една — американската. И — О, небеса! Едната от двете е руската. Руснаците точно до милиметър и секунда знаят, какво правят на всяка украинска педя земя във всяко време.