Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 271493 пъти)

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 252
  • Distribution: CRUX
    • Профил
Знам ги и аз 'другите' версии, повярвай ми. Има си хас, тука да не вярвате в тях.
Активен

lunarvalleys

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4101
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Мхм. Всеки си решава за себе си. На мен нещо ми куцат версиите, че са се целили точно в болницата с децата, или точно в плажа на Севастопол.
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7694
    • Профил
Доколкото помня, една ракета земя въздух падна в Полша и Украйна твърдеше, че е изтреляна от руснаците. Доказа се, че е изстреляна от украинците.
След това се разкрещяха за руска ракета ударила пазар и убила, не зная колко души. Отново се оказа, че е долетяла от Украйна.

Позволи ми да се съмнявам, че руснаците са ударили болницата. Още повече, че единствения източник е украински канал в Телеграм. От там дойде първоначалното твърдение и се поде от медиите.

Ще изчакаме и ще видим, каква е истината за тази болница.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
разбира се, че ти е позволено.

Предполагам обаче, не се съмняваш, че болницата в газа, израел я удари, а не палестинците от паркинга до нея?
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
За коя от всички болници в Газа питаш?
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4204
    • Профил
А да видим как ще реагират на изненада в гръб... Както малкия брат, така и големият.
https://rybar.ru/piwigo/upload/2024/07/12/20240712152831-3fdf576f.jpg
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Последна редакция: Jul 13, 2024, 11:16 от kuunlaaksot »
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
За коя от всички болници в Газа питаш?

За тая дето веднага гръмнаха медиите, Ал ахли.
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
Мхм. Всеки си решава за себе си. На мен нещо ми куцат версиите, че са се целили точно в болницата с децата, или точно в плажа на Севастопол.

да, "всеки сам си преценя".

Друга теория е, че понеже имаше украински удар в Сочи, където загинаха две деца, това е отговорът.
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
4096, интересно е как ти твърдеше, че лошите украински войници се криели из болници, училища и други цивилни обекти, и съответно руските атаки срещу тези обекти са някак оправдани. В същото време, за теб поне хубавците от Хамас явно ама изобщо не правят такива работи, въпреки всички материали за тунели, сладове за боеприпаси и пр именно по такива места, включително и детски градини.

Избирателното мислене е забележителен феномен. Какво стана с "биологчните лаборатории" в Украйна за които се било "разбрало"? Нещо заглъхнаха и тея глупости.

Не си мисли, че одобрявам сриването на Газа и смъртта на невинни хора. Но подобна двумисъл (по 1984) ме хвърля в размишления. Също не съм фен на Зеленски в никакъв случай, но като теглим чертата Русия нападна Украйна, не обратното. Според мен трябваше да направи всичко възможно да не се стига до Руско нападение, а след като нападнаха да се търси начин за примирие, дори с цената на територии. Дайте им ги онея две области, барабар с Крим (дето Хрушчов, украинец, го е подарил на Украйна в рамките на СССР) и после -- кой от къде е. То е ясно, че тия два народа за векове ще се мразят. За сравнение, след ВСВ, Финландия въпреки съпротивата си и линията Манерхайм е капитулирала. Русия им е взела Карелия и излаз на север. Е, страната е прокопсала и без тези територии.

Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
а, и да добавя

Интересно е как ти с готовност вярваш на данните за броя избити деца, пускани от Хамас, но ти е "позволено да се съмняваш" за болницата в Киев, понеже (според теб), данните за ракетата била пусната от украински телеграм канал. И да ти го кажа пак: убийството и на едно единствено дете е трагедия, и това което се случва е ужасно.

Хамас са бойци, които на рожденния ден на Путин безпричинно нападнаха напълно невинни хора на музикален фестивал, който иронично беше за солидарност и мир. Убиваха, изнасилваха, изтезаваха. При това с гордост сами си качваха в нета клипчетата как вършате тези неща. Това осъзнаваш ли го? Разкарваха трупа на гола и изнасилена жена метната отзад на пикап, така че тълпата мирни палестинци да се гаврят с трупа ѝ. Пуснаха си клипче на пленена израелка, която по кръвта и изпражненията по панталона ѝ, е близко до ума че са я изнасилвали анално. При това с прерязани ахилесови сухожилия, да не може да тича. За хората в чиите домове бяха влизали и избивали деца, родители, вързани заедно с тел и изгорени живи, ти подигравателно ми отговори някакви пълни небивалици, дето не ти прави чест да го извърташ на майтап.

А в същото време, палестинци живеещи в гнилия Запад излязоха по улиците тържествуващи, черпеха с кафе и локум. Голяма радост.

Ай, приятен уикенд на всички. [_]3
Активен

lunarvalleys

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5331
    • Профил
   Абе,kuunlaaksot, ти си много проеврейски настроен бе !  :o

Само,че,и палестинците,и (донякъде) евреите,са семити.
Към началото на 7 век,е нямало на практика никаква разлика между
евреи и араби; появата на исляма е причината едни семитски племена
да се отделят от други,и те "стават" араби ...
По нататък хазарите  "стават" евреи,омешват се и т.н.

Как ще обясниш омразата между,на практика,далечни братовчеди ?

И,ако не е тайна,евреин ли си ?  :o
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Лошите украински войници наистина се разполагаха в училища и болници, макар и празни. И когато ги удареха, ревяха по медиите. Знаеш го.
Впрочем, те и до днес удрят по атомната центала в Запорожие. Или и ти ще кажеш, че руснаците бият поцентралата, докато са на място? Хвърлят ракети по своите?

А относно Хамас, IDF бяха хващани непрестанно в лъжи. Коя от коя по-некадърно скалъпени. Нямам причина да им вяравам. Освен това, са страна в конфликта, а това е още една причина да не им вярвам. Онзи смотан говорител, дето сочеше списък с някакво разписание по дни и обясняваше, как това били имената на терористи. Все едно само той разбира арабски. Но забравя, че днешните камери са 4К и само трябва да прокараш два пръста по дисплея, за да видиш и порите покожата му.
Забрави ли, как сочеха сака с оръжие, скрит зад машината за ЯМР. Стомана зад гигантски електромагнит…
Тунелите, та тунели. Доколкото се разбра, повечето от тези подземни съоръжения са строени преди доста години и не от Хамас.
А, израелската армия е избила по-голямата част от цивилните жертви на 7 октомври, щото им било заповядано да стрелят по всичко дето мърда. Заповядано многократно.
Примери, за лъжите на израелците колкото искаш.

А това, че Хамас е създадена и финансирана от Израел?
Лично това говедо Нетаняху, когато се върна 2009 на власт, беше решил да подкрепи Хамас и го правеше. С пари от Катар.

Все едно!
Говориш така, все едно не са ни тъпкали турците почти половин хилядолетие и не сме имали право на борба срещу тях.
За двойни стандарти ли ще ми говориш?
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
   Абе,kuunlaaksot, ти си много проеврейски настроен бе !  :o

Само,че,и палестинците,и (донякъде) евреите,са семити.
Към началото на 7 век,е нямало на практика никаква разлика между
евреи и араби; появата на исляма е причината едни семитски племена
да се отделят от други,и те "стават" араби ...
По нататък хазарите  "стават" евреи,омешват се и т.н.

Как ще обясниш омразата между,на практика,далечни братовчеди ?

И,ако не е тайна,евреин ли си ?  :o

Значи написах няколко примера за зверства от страна на Хамас, и ти веднага реши че съм "много проверейски настроен". По горе съм писал, че не одобрявам това че газа я сриват от месеци. От 33 болници, са разрушени 30. Да не мислиш, че ме радва това? разбира се, че не. Това палестински настроен ли ме прави? Или понеже в елементарното ти мислене, аз съм "враг" още от времето на ковид, гледаш да ме туриш наред с другите неща, които мразиш?

> И,ако не е тайна,евреин ли си ?  :o
не, не съм евреин. Ти арабин ли си, че ги мразиш толкова?

И, ако не е тайна, нормален ли си?

« Последна редакция: Jul 13, 2024, 18:35 от kuunlaaksot »
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Хамас е създадена и финансирана от Израел?
Оок... няма какво да си кажем повече. :D

Поне по тая тема, иначе ми харесва да си говоря с тебе.

Вярвай си каквото те кефи.
Активен

lunarvalleys

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 7226 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 119045 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21