Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 252477 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7467
    • Профил
Или не си пил кафе днес, или захарта ти е ниска, или не си си доспал  :D

Пиша наизуст?

Ти почти всичко завърши с "знам, че сега ще има вой за…".
Откъде знаеш?
Или наизуст пишеш?  ;D

Не обвинявай мен!
Чета преведени статии или написани от "журналисти", които не ги интересува, как и какво точно пишат, а само, да спазят заръките.
Не помня, къде и кога, но точно това пишеше ( на английски ).
Че САЩ имат 15 до 17 бази във Финландия.
Това ли е същественото?
На кого са базите или какво става?
Трупат се оръжия и войски от едната страна, ще се струпат и от другата и никой не го е еня за дипломацията.
До какво води това?
Дори топ дипломатите в ЕС говорят, че мир с оръжие се постигал и това бил начина…
Срещу държава с повече от 6000 ядрени глави, повече от 1500 от тях в готовност и бързи системи за доставка.

Дългата ми мисъл беше, че или ни управляват идиоти или психопати. Най-вероятно и двете породи, като се допълват.
Действията във Финландия са действия точно на такива хора.
Резултата може да бъде само един.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 239
  • Distribution: CRUX
    • Профил
>Ти почти всичко завърши с "знам, че сега ще има вой за…".
>Откъде знаеш?
>Или наизуст пишеш?  ;D

а, щото съм ви свикнал, за това. Да, наизуст пиша, хвана ме  ;D

>Не обвинявай мен!
а, не те обвинявам за нищо

>Трупат се оръжия и войски от едната страна, ще се струпат и от другата и никой не го е еня за дипломацията.
съгласен съм

>Дори топ дипломатите в ЕС говорят, че мир с оръжие се постигал и това бил начина…
Топ дипломатите в ЕС, САЩ и Русия са всичките кретени

>Срещу държава с повече от 6000 ядрени глави, повече от 1500 от тях в готовност и бързи системи за доставка.
ако се стигне до там, кел файда колко бази има у Финландия и на кого са. Само леко с телешкия възторг от това кой колко ядрени бойни глави има и как всетът може да бъде остъклен и пр

>Действията във Финландия са действия точно на такива хора.
Това се опитвам да ти обясня, че финландците не искат конфликтв никакъв случай. И както ти казах, да като член на НАТО, не е толкова странно да имат допълнително въоръжение. А оръжия и боезспособна армия те си имат така или иначе. Но не са изперкали като поляците, дето искаха на тяхна територия да се разполагат ядрени оръжия. Баланс. Духът на Урхо Кекконен е още жив (а, провери си го кой е)

>Резултата може да бъде само един.
поживем увидим.
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Чудя се само, тях също ли накараха да си нарежат тежкото въоръжение са скрап, както ние направихме  :D
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
не, също така са показали среден пръст на ЕС и не са си затворили нито един от руските реактори. Също така си субсидират земеделието повече от общоприетото в ЕС, и имат безбожни цени на бирата. Та мантрата как ЕС е виновен за всичко не върви, трябва и държавата да си отстоява интересите.
Активен

lunarvalleys

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4071
    • Профил
Знам че малко се отклонявам от темата, но ..според мен, тук има една тънка уловка
Днешните мисирки не могат да стъпят на малкото пръстче на едновремешните джурналя

В българския има тънка но съществена разлика между напр. "руски ракети" и "руските ракети" - докато първото е по скоро по място на производство а може и да са в България разположени, то второро е по скоро за притежание, па макар и Made In China за вторите, но собственост на ереферията (РФ)

та според мен същото е и с базите - тънката червена линия, не са собственост на САЩ  но има американски войници там

П.П. Чакайте малко - те ги предоставям само на САЩ или на НАТО...

Цитат
>Ти почти всичко завърши с "знам, че сега ще има вой за…".
Всички знаем кой за какво ще надигне вой - па макр и без подпис и пчеат (ние си се знаем)
Кой за евреите, кой за религиите, кой за/срещу науката, а понякога се сещаме и за Гогата даже...
А бе къде е Гогата? (да ни подпечата книжките/жълтите/ и да си ходим)

--
Оказа се, че и френските самолети вършат работа, ние като избирахме навремето взехме ли ги предвид... (че не помня)
https://fakti.bg/world/966473-iztrebiteli-f-16-i-mirage-svalaha-ruskite-raketi-nad-kiev-trabvat-ni-oshte-sistemi-patriot
« Последна редакция: Apr 25, 2025, 19:35 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4012
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Хем вършели работата, хем им трябвали ракети за патриота. То е изключително целесъобразно (и евтино) да вдигнеш изтребител, да сваля ракети (с конвенционален заряд). Юрий Игнат казал ли е нещо по въпроса за поредния паднал Ф-16 преди няколко дни? А УНИАН ?

Ние като си "избирахме" изтребител, в кошницата с яйцата бяха сложили само Ф-16  :D Шведския грифон не ставал, тъй квакаха всякакви специалисти уж. Било въпрос на геополитически избор.
« Последна редакция: Apr 25, 2025, 20:19 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
Да бе!
Всеки с нормално съзнание ще избере хубавия домат, не тръгналия да се скапва, пък бил той и геополитчески коректния избор.

Спомняте ли си цената? $200 милиона за бройка самолет, който е проектиран 1972.
Дали не беше '75…?!
Не съм много сигурен, в това само самолета ли влиза или и муници и подобни, но дори с тях, пак ми се струва прекалено скъпо. Прекалено.
И като им гледам отношението на "производителите", изглежда няма да ги и получим даже.
Вярно ли са ни пратили втора употреба хвърчило, не произведено сега?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6424
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Нещо се опъват тия мушмороци:

https://novini.bg/article/2025042519491490508
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5019
    • Профил
   Много ми е интересно, за какво земеделие може да става дума във Финландия ?  :o
Държава, в която повечето време е кучи студ, а ако лятото (вероятно
продължаващо няколко дена) стане 20 градуса,викат "ура" ...

Някакви супер специални сортове пшеница,царевица,боб,леща,картофи  ...
Издръжливи на много ниски температури.
Дали пък не е направо ГМО ...  :o
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
Е, сега някоя специална европейска комисия може да вземе отговорно и съдбоносно европейско решение, там да се започне развитието на земеделска работа с високи европейски добиви.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
   Много ми е интересно, за какво земеделие може да става дума във Финландия ?  :o
Държава, в която повечето време е кучи студ, а ако лятото (вероятно
продължаващо няколко дена) стане 20 градуса,викат "ура" ...

Някакви супер специални сортове пшеница,царевица,боб,леща,картофи  ...
Издръжливи на много ниски температури.
Дали пък не е направо ГМО ...  :o

>Много ми е интересно, за какво земеделие може да става дума във Финландия ?  :o
Не вярваш, че във Финландия има земеделие? Имат такова, каквото могат да направят.

>Държава, в която повечето време е кучи студ, а ако лятото (вероятно
>продължаващо няколко дена) стане 20 градуса,викат "ура" ...

това са глупости, разбира се, и си личи че по Скандинавието никога не си бил. Не е нон-стоп 'кучи студ', нито живеят в иглута, лятото е три месеца с температури около 20 градуса, а понякога стигат до 30 градуса. За сметка на това е много влажно, и 25 градуса се усещат доста тегаво.

>Някакви супер специални сортове пшеница,царевица,боб,леща,картофи  ...
>Издръжливи на много ниски температури.

пшеница и картофи си растат, царевица по финландия мисля че не гледат. Домати, краставици и пр отглеждат в оранжерии.

>Дали пък не е направо ГМО ...  :o

не е

преди години съм си говорил с една финландка и я питах, при положение че ви е такъв климатът, защо се опитвате изобщо? тя каза, че идеята е, ако вземе че стане нещо, страната да може да се изхранва сама. Също, че смятат за важно да имат хора, финландци, които разбират от тея работи, а не да се налага да разчитат на помощ отвън. Иначе, животновъдството е също развито и животински продукти има всякакви.
Активен

lunarvalleys

spec1a

• Напреднали
    • Профил
Написаното от мен по-горе е въпрос,а не твърдение.  ;D
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
е, отговорих ти. Оранжериите са специални, че да могат да работят и зимно време, без да се налага да ги 'зазимяват' или както се казва там. Ако пътуваш зимата извънградско, може да видиш в небето едни оранжеви светлини. Това не е северното сияние, а светлини от оранжериите.
Активен

lunarvalleys

Acho

• Напреднали
    • Профил
Те хубу са до споразумяване, ама единия не кляка с исканията, а другия не кандисва на условията:

https://dariknews.bg/novini/sviat/trymp-rusiia-i-ukrajna-sa-mnogo-blizo-do-sporazumenie-2417083
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
Те хубу са до споразумяване, ама единия не кляка с исканията, а другия не кандисва на условията:

https://dariknews.bg/novini/sviat/trymp-rusiia-i-ukrajna-sa-mnogo-blizo-do-sporazumenie-2417083

Никак,ама никак не са близо до споразумение,уви.

Дончо такива си ги дрънка,колкото да не заспи.
На възраст е вече ...
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 7061 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 113376 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx