Ами не съм сто процента сигурен за причината, но явно продавачите са натискани от компанията за резултати и те са искали пари в аванс и са заплашвали фирми, че ако не платят, ще им спрат достъпа просто. С данните и файловете не помня, какво бяха казали, че ще направят. Но ти стига, да не можеш да ги достъпиш.
Сега, за какво са им трябвали пари на шефчетата, може само да се гадае.
Всичко се е побъркало например по тези ИИ-та. Ако са искали и те да се качат на влакчето, може да не са успели да привлекат инвеститори и да са търсили приходи по други начини. С които да наемат една камара хора, да покажат, че нещо става и там и инвеститорите сами да дойдат.
А може и просто някой да е бил закъсал с дългове от хазард и да е муфтил клиентите.
Но е изключително грозно. Ако аз им бях клиент просто си взимам всичко и сеизнасям от облака им и си намирам друг.
Но идва и въпроса, който няма как да не си го задам. Какво пък ли ще измислят по някое време тези, при които съм сега.
Малко по малко, на фирмите започва да им светва пред очите, че всъщност не им излиза по-евтино да са в облака, не им е по-лесно понякога за управление на ресурсите и "инфраструктурата", но вече са вътре и измъкването от капана ще е бавен, труден и скъп процес.
Да си държиш главата на дръвника и да се надяваш, че брадвата няма да се спусне или да си вземеш торбичката и да се оправяш сам.
Каква дилема