Нискън
според мен машините са за да не може при положение че машината е приела вота/бюлетината за вярно попълнен после някой да я направи невалидна като драсне там нещо по нея. После оня номер дето го описваш с ръчната подмяна на машинен/принтерен вот на глас за едни с такъв за други ще доведе до разминаване между машинното и ръчното броене...
Предполагам снимането е само за да се потвърди че бинарката е генерирана точно от този код който трябва - предполагам и кода е подписан и бинарките но няма подпис който да валидира че една бинарка е генерирана точно от тоя сорс затова снимат и последната снимка предполагам е от хеша/подписа на новата бинарка
Неправилно е да се казва хеш - то си е цифров подпис (щом е защитено с парола), само подписите се защитават така, хеша сие просто хеш (за бърза проверка)
П.П. Преподлагам по-по-най лесно е така, с маркирането на валидни като невалидни гласове, щото иначе става като с полицайчетата - "ще пиша", "добре бе пиши" обаче оня яко го мързи и си чака там за едни пари - това съм го чувал от емигранти тъдява и често го е спасявало и от писане и от даване

плюс това за добаване на нови гласове освен правилното попълване т.е. задраскване на правилното място им трябват и едни мъртви души дето да не се окаже после че гласували отнейде от чужбина и т.п. затова и искат да могат да си дращят по бюлетниките там и да си нагл
асят вота... моите 5 цента.
П.П.П. плюс това машините им отварят двойна работа - ако преди трябвало напр. да задраскат само 5-6 хил. за да излязат на печалба със машините (само с присъствието им) вече ще трябва да дращят двойно 10-12 хил (грубо казано), понеже машинния вот е валидиран и преброен, та ще дращят
един път да компенсират машинните вотове които не могат да се инвалидират (разпечатани са и са валидни и проверени) и
втори път за да компенсират изоставането на техните там "донори"... и те така
и трето ами ако след задраскването са всички ръчни(не машинни) бюлетини някой все-още има повече чисто машинни и валидни гласове от "донора" к'во пра'им (ще трябва да пишем, а като ги знам как им се пише на тия)