Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 172325 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4108
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #2865 -: Mar 31, 2025, 17:09 »
А бе... само на мен  ли ми прави впечатление или мисирките пак са (се) окъкали

Нали уж Термоядрен синтез е... сливане
Термоядреният синтез (също така се употребява ядрен синтез) е вид ядрена реакция, при която две или повече атомни ядра се сливат, образувайки по-тежко ядро.

тогава защо тия ми говорят за делене  :o
ще построи, е подобно, но бързият неутрон вместо това ще удари и разцепи уран-238 или торий-232...

В хибридна система реакциите на делене се забавят, след като термоядрените престанат да създават бързи неутрони, за да се предотврати сценарий за ядрен срив.
« Последна редакция: Mar 31, 2025, 17:12 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7534
    • Профил
« Отговор #2866 -: Mar 31, 2025, 19:19 »
Ами не съм много сигурен, какво правят.

Термоядрената бомба ( водородната ), е просто устрйство.
Една нормална ядрена бомба, която се взривява, а до нея има някакво количество тежък водород ( деутерий например ).
При взрива, за кратко време водорода е подложен на такава температура и налягане, че се предизвиква ядрен синтез. При което гърми и водорода ( като малко слънце ).
Такава бомба няма теоретичен максимум на отделената енергия и мощност на взрива. Всичко зависи от количеството тежък водород.
Колкото повече, толкова повече.

Може би исползват подобен механизъм, за да стартират ядрения синтез в реактора и сигурно да го поддържат. Нямам представа.
Не съм се интересувал от подобни устройства и как работят.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5126
    • Профил
« Отговор #2867 -: Apr 01, 2025, 10:14 »
Цитат
Що никой не върви по стъпките на Н. Тесла?!

Щото ще им се стъжни.

И то много ...
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2868 -: Apr 01, 2025, 10:21 »
А бе... само на мен  ли ми прави впечатление или мисирките пак са (се) окъкали

Нали уж Термоядрен синтез е... сливане
Термоядреният синтез (също така се употребява ядрен синтез) е вид ядрена реакция, при която две или повече атомни ядра се сливат, образувайки по-тежко ядро.

тогава защо тия ми говорят за делене  :o
ще построи, е подобно, но бързият неутрон вместо това ще удари и разцепи уран-238 или торий-232...

В хибридна система реакциите на делене се забавят, след като термоядрените престанат да създават бързи неутрони, за да се предотврати сценарий за ядрен срив.

Те,че мисирките са се окъкали, окъкали са се ...

Повечето джурналя са с хуманитарно образование и поради тази
причина са много зле с научно-техническата информация.
   Всъщност става дума за комбиниран реактор,използващ
предимствата и на ядреното деление ,и на термоядрения синтез.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2869 -: Apr 01, 2025, 10:57 »
Ами аз не съм завършил ядрена физика или каквото и да е друга научна дисциплина.

Но зная поне малко от повечето науки.
Ако не зная, гледам бързо да положа някакви основи, пък дори и пет минутки само някъде да почета.

Могат да направят същото.
Не го правят. Не зная защо.
Малко жалка история…

Като пишеш нещо, което други ще четат и реално им предоставяш информация, ми позаинтересовай се малко, мамка му, а не просто да се изкендзаш на белия лист хартия и да го поднесеш.

Извинявам се, ако някой е с по-богато въображение и му се е додрайфало.  ;D
На мен ми се драйфа като чета такива публикации.
« Последна редакция: Apr 01, 2025, 13:32 от 4096bits »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2870 -: Apr 01, 2025, 13:32 »
Ремо, ти в САЩ ли живееше?

Какво ти е мнението за тези?
https://www.cape.co/
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4108
    • Профил
« Отговор #2871 -: Apr 01, 2025, 18:17 »
то в днешно време... май няма много голямо значение къде живееш (в глобалното село)
тия сефте ги чувам
Малко ме притеснява това - забележи не казват няма/0/не те следят а просто че е по-малко (по-малко спрямо кой/кои, а дали не е щото /само/ името им е по-късо и като заместиш другото по-дългото в лога и то си става less)
We ask less.
We track less.
You get more.

---
- Не казват чия мрежа ползват (като хардуер - нали се сещаш че и кериъра и той има достъп до тия данни)
- UNLIMITED 5G and 4g data - НЯМА такова нещо, неограничен е но е до определен лимит после повечето искат да си доплащаш т.е. то е неограничено но това "ограничение" (неограниченото) не ти е включено в цената и там над 1,2,3 ГБ яко доплащане (на ГБ някой даже на всеки 100МБ отгоре).. а па тия просто казват минаваш у втората цедка - това забавяне 1) че е след 500 МБ (обик. е след 2-3..8 ГБ) обик. значи не 4Г не 3Г ами направо на 2Г те минават (по няколко байта/сек.) става само за СМС и гласови обаждания (интернет йок)

т.е. ако си търсиш нормален доставчик най-добре мини на някой "Свестен" (разбирай монополист)
т.е. те всички горе-долу едно и също предлагат, просто големите те цакат с цена, а малките откъм скорост (понеже те са един вид препродавачи и няма откъде да извадят по-голяма тръба, там всичко е предплатено към големия доставчик т.на.р carrier и той колко точно тръба им отпуска им е твърдо зачукано в договора /вероятно/)

П.П. Както казваше майстора Йода (а той ги разбираше тия неща)
- Винаги има по-голяма риба
(най -добре е да пиеш вода от извора)

П.П.П. Тук и с интернета е същата простотия, ма изплзват понеже.. местните са малко скарани с математиката (как беше онова стихотворение навремето.. Машинист е тати, машинист ще съм и... тук стихотворениет е Отичтач е тати, отчитаче съм и аз /в см. не знам дали го "превеждам" точно но/ мисля че тук с др. Шикългрубер сме на едно мнение, него/вото често го превеждат като "бакали", то и аз избягвам думата счетоводител /ще ме прощава Гогата/, то даже счетитата са много по напред, тук иде реч точно че  за най-прости бакалски сметки не могат да оправят)
Та напр. предлагат им интернет 1.2ТБ 100МБПс и като почнат да прехвърлят лимита им предалгат следващия пакет като скорост 200-300 МБПс обаче (тук е уловката) лимита скача едвам от 1.2 на 1.4 (примерно) ..и се завърта цикъла - тубата като детектне че тръбата е 2-3- пъти по яко а ти си с 4К ТВ (то днес кой не е) и автоматично ти пуща на по-високата скорост по яко качество и познай щом на 1.2ТБ лимит ги издумкваш за 3 седмици за колко ще издухаш 1.4 ТБ ма на скорост 2-3х и на другия месец им предлагат още по як план 500 после 1ГБПс и така, накрая оптика но ония първоначалините 1.2 ТБ така и не стават повече от 2ТБ (което даже не е 2х1.2)

Мен колко пъти ми предлагат им отказвам и те ме гледат като полезно изкопаемо (обяснявам им и... някой започват да вдяват едвам тогава, нищо че го работят това от години ..и още не са разбрали как точно ги работи клиентите тяхната компания - тая за която работят, т.е. и те си вярват на това което "лъжат" клиентите си, че по якия план ще им реши проблема, не - той само го задълбочава)

--
Всъщност това за бакалската нация (си) го приписват и (на) други - от Адам Смит през Бонапарт до Хитлер

Адам Смит: "Англия е нация от бакали."
"Англичаните, тази презряна нация от бакали и лавкаджии" Наполеон Бонапарт - император на Франция
...

ма той който седи на кранчето друго не му и трябва - само там едно трето отделение колкото да може да брои и толкова...
« Последна редакция: Apr 01, 2025, 18:52 от remotexx »
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2872 -: Apr 02, 2025, 10:21 »
   Направо ни разби с моабети !

Ще си позволя да направя анализ на следното:

Цитат
"Англичаните, тази презряна нация от бакали и лавкаджии" Наполеон Бонапарт - император на Франция

Ето реално как стоят нещата на генетично ниво:
   Англичаните са съвкупност от немци (англите и саксите са германски
племена) около 90%, и келти (брити)  10%.
   Реално,французите са също съвкупност от немци (франките и норманите
са германци)  и келти (галите са келтски племена); в този случай обаче
келтите са над 10% , може би около 50% .
Та въпросния Наполеон (който е повече италианец,отколкото французин
- Наполеоне Буонапарте; от Корсика) обижда и французите ...
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2873 -: Apr 02, 2025, 10:31 »
Ремо, ти в САЩ ли живееше?

Какво ти е мнението за тези?
https://www.cape.co/
Питам, щото предлагат и телефон, на който можеш да му сменяш идентификаторите.
IMEI, там рекламното ID и още нещо беше.
Можеш да си направиш множество профили и да ги сменяш в момента, в който влезеш в определена географска зона, която сам определяш, каква ще е.

Попаднах на това видео и ми се поиска да имам такова в джоба.
Обаче май са си за САЩ.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6477
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #2874 -: Apr 02, 2025, 11:58 »
Да, служебните правителства са отговорни за безпаричието на държавата. Еми Борисов го казва, не някой от опозицията:

https://novini.bg/article/2025040206211420049
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2875 -: Apr 02, 2025, 12:01 »
   Само като се сетя Бойко Борисов колко окраде ...   >:D
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2876 -: Apr 02, 2025, 12:02 »
Пачките и шкафчето.......
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2877 -: Apr 02, 2025, 12:03 »
За днес очакват пристигането на първия ни нов самальот F-16.
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2878 -: Apr 02, 2025, 12:57 »
И лека му пръст на големия актьор:

https://dariknews.bg/v-snimki/kraiat-na-edna-legenda-ugasna-zvezdata-val-kilmyr-galeriia-25254
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2879 -: Apr 02, 2025, 15:35 »
Трябва да изгледате това

https://www.youtube.com/watch?v=mgZaT-OriO8
Активен