Хаха, журналистки с юридически коментари за наказателно дело, о, Боже

(видеото от поста на Ремотекс)
Стигнах до
"Звъна му аз, и го питам, Вие давали ли сте такива показания, и той беше много учуден, че е давал показания.." (цитирам по памет)и спрях да гледам. Да бяха си прочели в НК, че разгласяването на материали по разследването без разрешение на прокурора е престъпление. А този е юрист. Остана и да каже по телефона
"Да, госпожо, аз дадох еди си какви показания.."А иначе, личното ми мнение е, че въпросният свидетел, който после се отказа от показанията си, всъщност е бил кандидат-обвиняем, и просто е приел оферта- да говори и да остане свидетел. А впоследствие пък явно е получил втора оферта, от друго място, и се е задействал спрямо нея.
Да видим накрая какво ще излезе.
Да не говорим пък, че, както стана ясно от заседанията по мерките за неотклонение, хич не са разчитали единствено на показанията на този свидетел, има и други доказателства (в lex.bg в една от статиите публикуваха и съдебния протокол, и от него е видно).
А по отношение на мерките- можеха да го оставят кмета под домашен арест, с гривна за следене. Аз поне не виждам пречка за това, ама съда си решава.