Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 426457 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4749
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #5355 -: Днес в 15:39 »
тоя сериал гледал ли го е някой
https://novini.bg/article/2026032612300414975
..

Аз съм го гледал това, няколко пъти - подчертавам "гледал", без да участвам в сериала по същество :D :

"– обещания за доходност от 15–20% месечно;
– демонстрации на фиктивни печалби в онлайн платформа;
– психологически натиск и внушения за „уникална възможност“;
– частични „дивиденти“ за създаване на доверие."
- цитат от новината.

Даже и от двете гледни точки, в различни "сериали" по темата (с горепосочените епизоди) - и като защитник на подсъдими, и като повереник на пострадали.

П.П. Някъде тук май бях писал един цитат- "Убий балъците, тарикатите сами ще умрат" ..
« Последна редакция: Днес в 15:49 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9239
    • Профил
« Отговор #5356 -: Днес в 15:51 »
Не съм го гледал, не смятам и да го гледам.
Сигурно е пълен с невярни неща.
Предполагам.

Случи се така, че се запознах с тази схема още преди да е стартирала.
Запознах се с хората, които я движеха тук в България.
Имах и късмета, че месец-два преди това бях започнал да се интересувам от криптовалути - какво представляват, как работят - и бързо разбрах, че нещо не е наред.

Никой от хората около мен, които скочиха и с двата крака не поиска да ме чуе. Никой от тях не успя да обори аргументите ми.
Някои се съгласиха с тях.
И продължиха.
Много от тях интелигентни иначе, но...

Хората са странни същества.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4749
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #5357 -: Днес в 16:05 »
Балъците са си балъци, без значение какво са завършили, и какво работят. Имах един преди време, изтърсил едни към 50 000 лева бяха, не помня точно, някъде там, на измамници в "инвестиционен фонд с гарантирана висока доходност+ месечни бонуси"- абе класическа схема. Интелигентен и начетен уж, не някой глупак, който отговаря на въпрос с "Ъъъ-ааа?", завършил мега университет- ама изсипал парите на измамника. Изгоних го от офиса, като почна пазарлък за хонорара ми по делото- за измамници не са му се досвидели 50 000, за адвокат не му се дават 2500. При положение, че и ги има, и че моите цени не са високи, даже под минимума- има една наредба за адвокатския труд (преди се казваше наредба за минималните адвокатски възнаграждения), според която за материален интерес над 25 000 лева, адвокатският хонорар е 2650 лв. плюс 8 % за горницата над 25 000 лв (и то на инстанция). Много ги има такива. Особено сега ако им обещават и че доходите им са гарантирани, защото платформата оперира с великия изкуствен "интелект"  ;D
« Последна редакция: Днес в 16:18 от Nik123 »
Активен