1-2 %, там някъде мисля, че са у нас.
Ей-на, те са се преброили:
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2024/08/12/komisar-i-7000-dushi-iskat-ot-radev-veto-na-lgbt-zakona.616701"Коалиция „Заедно срещу насилието“ събра подписи от 73 неправителствени организации и над 6 000 граждани срещу приетия на 7 август Закон за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО)."Да речем, част от тия подписали се граждани не са от лгбт-то, а по-скоро техни поддръжници. И да има още толкоз, които не са се подписали.
Естествено, че е имало такива хора още от древността. Всъщност това, което дразни обществото, е не тяхното съществуване, а няколко фактора:
1. Показност и набиване в очите- нормалните да не би да правят прайдове?
2. Пропагандирането, че това е естетсвено и нормално.
3. Три като точка, но не на последно място- ами че те тези лгбт и т.н. организации (73 НПО- от линка) са всъщност едни машини за пари- щедро финансирани отвън То направо си е далавера- лямпаш там за самоопределение и димокраси, и айде идват траншовете. Отделно, такива като Хелзинкския комитет що пари изкъртиха от държавата с дела.
Да не говорим, че това тяхното малко общество е затворено, и тика напред по пътечката своите си хора- неслучайно върви от години един израз "лявата лента е по-бърза" и не се отнася за лентата за изпреварване на пътя. Едва ли не като няккъв висш продукт на обществото ги пробутват тия лгбт и т.н. Ами не са.
Не може цялата държава да се съобразява с 7-10 000 човека и финансираните им отвън НПО. Нали това уж е демокрацията- мнението/волята на мнозинството. А не на малцинството. А мнозинството не желае да учат децата им, че си е съвсем в реда на нещата синчето да си облече рокличка и да доведе зет у дома.
Разбира се, аз съм далеч от мисълта, че тези хора нямат своето място под слънцето, напротив. Но съм против да се пробутва в училище, че тия ориентации са нещо стандартно, едва ли не.
Личното си мение излагам.
Ачо, по-голямата част от вагнеровците ги вкараха в армията на РФ. Друга част си останаха в Африка, Сирия. Една част останаха и в Беларус, като някакви инструктори на тяхната армия, поне това съм чел из нета. Закриха ги в Русия (и ги прибраха в армията), оставиха им поле за действие зад граница.
П.П. Файър, заедно сме писали.
Доп. Иначе, доколкото се сещам, първите документирани транс-истории са от Римската империя- император Нерон наредил да кастрират някакво момче на име Спор, а след това го облекли като императорска съпруга и се оженил за него. Поне така пише в главата "Нерон" в книгата "Дванадесетте цезари" по записки на Гай Светоний Транквил, оцелели до наши дни.