Не зная, защо в САЩ правят едно или друго.
Не им зная законите, щото не ме касаят, докато не реша да ида там. Но съм се зарекъл да не го правя, дори като турист.
Гога, приказката за Tor и VPN си има контекст.
Бях тръгнал да правя скрипт, който си е web scraper, но конкретно за linux-bg. Имаше малко проблеми със сайта и някой предположи, че дисковете може би заминават. И реших да направя архив на темите и коментарите като проста база данни, за да може да се прави търсене.
Обаче са стотици хиляди страници.
По начина, по който е в момента, всичко се случва последователно, макар че всичко е async await. Но това await кара цялото нещо да чака, докато не се случи то.
Което е добре в момента, защото просто събира линкове.
Докато не се стигне до момента за свалянето на всяка страница с коментари от темите. Там са вече стотиците хиляди адреси и съответно и толкова заявки към сървъра и ще отнеме много време, ако е както сега.
Ако го променя малко, да изпраща колкото може заявки едновременно, ще стане доста по-бързо.
Но изпращането на няколко хиляди или десетки хиляди заявки в секунда може да не е ОК.
И може да се възприеме от някой като опит за DOS атака. Което не е цел на цялото нещо, разбира се.
Затова те и питах, дали знаеш, какъв е не физическия лимит на сървъра на заявки в секунда, а сетнатия лимит, ако има такъв.
Та, имаше предложение да ползвам Tor или VPN за да не отнеса бан или нещо по-лошо. Като решетки например