« -: May 23, 2025, 22:43 »
Здравейте!
Гледах за подобна тема,обаче няма нищо прясно,затова си позволявам да пусна нова тема с днешна дата.Искам да си подновя лаптопа,който вече е на достолепната възраст 12 години и все още ми служи вярно,откакто съм го взел до ден днешен с Линукс.Е,преинсталирал съм го няколко пъти,но все с Убунту (ъпгрейд до ъпгрейда и т.н.) и си върша работата с него,но му дойде времето да купя нещо по-ново,та.Искам да си взема нов лаптоп,старият ми е Леново Е530 и искам и новият да е Леново,но да става за Линукс по същия начин както и стария,а той става като оригинален ключ в ключалка за него.С други думи - уважаеми господа,разбиращи повече от мен (аз съм скромен) от компютри,на които върви Линукс,моля ви дайте предложение за нов лаптоп (най-вече Леново,но не съвсем,ако кажете),на който ще се работи с офис,ще се сърфира в нета,ще се играят игри (съвсем не постоянно,но понякога) и ще бъде с двоен буут Linux-Windows,защото има 1-2 неща,които ми вървят само с бозата.За цената - не знам,гледах и не вярвам на ушите си,но колкото - толкова,аз ще преценя,та не се срамувайте да предлагате.Системата искам да е с Интел,вградена видео карта и такава за игри,доста рам..Най-важното е да може да се инсталира Линукс без проблеми,защото той води до пристрастяване,не помня кой от вас го беше казал,но е факт.Като махнем шегата,аз работя 99% с Линукс от 2007 година и съм много доволен от това.Благодаря ви предварително!