Автор Тема: Сериозни уязвимости  (Прочетена 3458 пъти)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5886
    • Профил
Re: Сериозни уязвимости
« Отговор #30 -: Jul 29, 2025, 11:05 »
   Такова е заглавието на статията.

Аз ако започна да цитирам твоите глупости,няма да ми стигне година...

Заглавието просто е подвеждащо написано.  ;)

Това, че имаш трудности с осмислянето на текст, не е изненада, и не ти се сърдим, защото не го правиш нарочно и не си виновен за нищо. Съветвам те, да се придържаш към темите, дето ти е силата, ето малко ключови думи и фрази от последно време:

кифладжии
евроГейската каша
Дончо
ЕвроГейските педали
духат
геронтофил е и педераст
не го ебава за слива
Осрали са се
Да го духа
левичарски педали
Курвенскo
уруспийско
алкохолик
евроГейската комисия

Ти си последния, който може да ми дава съвети.
А и нямащ необходимия капацитет за това.

Продължаваш да се заяждаш,и не само с мен.   >:D

Да не говорим,че писанието ти не е по темата "Сериозни уязвимости".
Направи си отделна тема и пиши там каквото искаш.

> Ти си последния, който може да ми дава съвети.
Ми, давам ти съвети, без да ме интересува кой съм по ред. Иначе, за много работи нямам капацит, за други имам, само дето ти не можеш я клъвна материята.

> Продължаваш да се заяждаш,и не само с мен.
Аз съм безпристрастен и съм против дискриминацията. Всъщност, ти пръв почна (еха, станахме "моля другарко, той се заяжда!") с remotexx и колко време ще ти отнеме да му изредиш глупостите. Сериозно ли? Повече от година?  ;)

> Да не говорим,че писанието ти не е по темата "Сериозни уязвимости".
Олеле, разводнявам ценната тема ли? Дето, явно четеш само заглавията на това дето пращаш.

> Направи си отделна тема и пиши там каквото искаш.
Чудесна идея, може ключовите фрази да се събират там. Какво ще кажеш?

За да продължава това безумно заяждане,явно съм ти уцелил
някое ... много слабо място.

Какъв си от долуизброените:

1. евреин
2. педераст
3. проНАТОвски фундаменталист

И,ако не е тайна,само аз ли използвам думи като "алкохолик",
"евроГейска комисия","кифладжии" и т.н. ?  :o
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 293
  • Distribution: CRUX
    • Профил
« Отговор #31 -: Jul 29, 2025, 11:51 »
   Такова е заглавието на статията.

Аз ако започна да цитирам твоите глупости,няма да ми стигне година...

Заглавието просто е подвеждащо написано.  ;)

Това, че имаш трудности с осмислянето на текст, не е изненада, и не ти се сърдим, защото не го правиш нарочно и не си виновен за нищо. Съветвам те, да се придържаш към темите, дето ти е силата, ето малко ключови думи и фрази от последно време:

кифладжии
евроГейската каша
Дончо
ЕвроГейските педали
духат
геронтофил е и педераст
не го ебава за слива
Осрали са се
Да го духа
левичарски педали
Курвенскo
уруспийско
алкохолик
евроГейската комисия

Ти си последния, който може да ми дава съвети.
А и нямащ необходимия капацитет за това.

Продължаваш да се заяждаш,и не само с мен.   >:D

Да не говорим,че писанието ти не е по темата "Сериозни уязвимости".
Направи си отделна тема и пиши там каквото искаш.

> Ти си последния, който може да ми дава съвети.
Ми, давам ти съвети, без да ме интересува кой съм по ред. Иначе, за много работи нямам капацит, за други имам, само дето ти не можеш я клъвна материята.

> Продължаваш да се заяждаш,и не само с мен.
Аз съм безпристрастен и съм против дискриминацията. Всъщност, ти пръв почна (еха, станахме "моля другарко, той се заяжда!") с remotexx и колко време ще ти отнеме да му изредиш глупостите. Сериозно ли? Повече от година?  ;)

> Да не говорим,че писанието ти не е по темата "Сериозни уязвимости".
Олеле, разводнявам ценната тема ли? Дето, явно четеш само заглавията на това дето пращаш.

> Направи си отделна тема и пиши там каквото искаш.
Чудесна идея, може ключовите фрази да се събират там. Какво ще кажеш?

За да продължава това безумно заяждане,явно съм ти уцелил
някое ... много слабо място.

Какъв си от долуизброените:

1. евреин
2. педераст
3. проНАТОвски фундаменталист

И,ако не е тайна,само аз ли използвам думи като "алкохолик",
"евроГейска комисия","кифладжии" и т.н. ?  :o

"безумно"? Цъ... Подбъзвам те само, и както ти сам отбеляза -- не само теб. Ще те разочаровам, не си нацелил абсолютно нищо, просто колкото повече одъртявам, толкова повече ми прави впечатление обсесивното поведение. Това, съчетано, с писаници дето хич не съм съгласен с тях, ме провокира да отговоря нещо.

И да, ти си този който нон-стоп не забравя да напише "евроГейски Съюз", например.

Гледам, не я приемаш леко цялата тая работа, и явно не владееш добре източни техники за самоуспокоение... Давам си сметка, че е грозно от моя страна да се занимавам с психически лабилен човек. За това -- поднасям ти извиненията си пред всички, и ти обещавам, че ще се постарая повече да не те закачам.

[_]3

Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8158
    • Профил
« Отговор #32 -: Jul 29, 2025, 12:15 »
Това не работи.
И извинението няма да проработи.

Ако искаш да кажеш нещо на човек, не му казваш какъв е, а къде греши.
Като му кажеш какъв е, става лично.
Като му кажеш, къде не си съгласен с него и защо, можеш да имаш някакъв разговор и няма да настроиш човека срещу теб.
В противен случай той ти отговаря почти винаги по същия начин, ти реагираш като него и колелото се завърта в нежелана посока.

Уж големи хора, а на човек понякога му се приисква да ви бутне в басейна и да ви хвърли няколко гумени патета и надуваеми топки, да си поиграете  :D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5886
    • Профил
« Отговор #33 -: Jul 29, 2025, 13:19 »
   Всъщност,аз не закачам този ... куунлаак-къф-беше,той просто
периодично се включва с лични нападки срещу мен.
   И не съм психически лабилен, не е познал.
Съвсем културно го попитах в последния пост защо се заяжда с мен
и изброих няколко хипотези, това е.
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4484
    • Профил
« Отговор #34 -: Jul 29, 2025, 17:34 »
Ами тогава да опитаме (по нов начин) а - да оставим настрана (между)личностнинте нападки и да караме по същество... като сте токоз големи идеалисти и все плюете "колективния запад" дето oще продължавал да купува руска/та газ - айде малко да поплюете и руснацитe дето продължават да купуват софтуер от (фирма) "чуждестранен агент" и да си плащат за поддръжка и обнояввания  ;D
нали не ви пука за индивиди/те, а (уж) защитавате принципи ...или сте на принципа на Г. Маркс
- Това са моите принципи. Ако не ти харесват, имам и други.

от новината от горната препратка

авиакомпания использовали в своих сетях устаревшие операционные системы Windows XP и Windows 2003, что «привело к компрометации всей их инфраструктуры» и дало возможность достичь ее ядра, сообщили хакеры. Они отметили также, что находились в корпоративной сети «Аэрофлота» на протяжении «многих месяцев» перед тем, как реализовать взлом
« Последна редакция: Jul 29, 2025, 17:38 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4262
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #35 -: Jul 29, 2025, 18:15 »
Че ХР и 2003 поддържат ли се, и имат ли обновявания, за които да се плаща?
Аз по-скоро се чудя, защо не са си направили там нещата с някой линукс- не е като да няма руски дистрибуции.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #36 -: Jul 29, 2025, 18:22 »
На мен не ми пука и за индивиди, и за принципи.
Гледам да съм практичен, гледам да не мачкам хора, ако не си го потърсят.
Всичко останало подлежи на промяна, според случая.

Кой от кого купува, не ми пука.
Фактите са съвсем видими и признати от почти всички.
Запада затъва.
Русия и Азия - Истока - държи, дори върви нагоре.
« Последна редакция: Jul 29, 2025, 18:24 от 4096bits »
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #37 -: Jul 29, 2025, 19:07 »
Това не работи.
И извинението няма да проработи.

Ако искаш да кажеш нещо на човек, не му казваш какъв е, а къде греши.
Като му кажеш какъв е, става лично.
Като му кажеш, къде не си съгласен с него и защо, можеш да имаш някакъв разговор и няма да настроиш човека срещу теб.
В противен случай той ти отговаря почти винаги по същия начин, ти реагираш като него и колелото се завърта в нежелана посока.

Уж големи хора, а на човек понякога му се приисква да ви бутне в басейна и да ви хвърли няколко гумени патета и надуваеми топки, да си поиграете  :D

>Това не работи.

Знам :)

>И извинението няма да проработи.

Колкото-толкова...

>Ако искаш да кажеш нещо на човек, не му казваш какъв е, а къде греши.

А, тва корабче, с казването къде греши другия, отдавна отплува (както казват САЩистанците).

Едно време, наивно смятах, че така нещо ще се получи. Това, дето ме отказа, беше ковид простотията. Тогава имах желание да ви разясня много работи, по достъпен за вас начин. Вместо това се сблъсках с вопиюща тъпотия и магарешки инат. При това, съчетани и със самочувствие до небето, че ги разбирате нещата. Имах постове където ви разяснявах неща по имунология, и статии ви пращах. Можеш PCR да ви обясня какво е. Не хваща дишиш, защото тука всеки си е наумил за него как стоят нещата и до там. За да има диалог по някаква тема, трябва да има и някакви познания по темата, ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ, а не фалшива илюзия за знание. Например, изчетох с голямо любопитство всички постове свързани с имунологията, и мога да кажа, че в главата на пишещите е такава каша, че ум да ти зайде... някакви термини са запомнени, но това е като цяло някаква нова имунология, дето няма много връзка с реалността. И това дето ми беше интересно е, не ви ли хрумва, че форума може да го четат хора, дето това им е била работата?

В тоя форум ми беше и обяснено, че Дарвин е тъпак и че еволюцията не е така както си мислят "учените глави". Разбирате ли? Оно не знае как е, ама знае, че не етака. Еми, хубаво... За какъв диалог от моя страна може да става дума с подобен човек?

Да подчертая -- няма да водя разговори по тея теми повече тука, вярвайте си каквото щете, просто ги дадох за пример. Забавно е, как Ник123, на няколко пъти сряза друг участник да не му говори баш на него за право и юридически работи, и да ти кажа -- напълно го разбирам, човека. Та и при мене се получава нещо такова, явно.

>Като му кажеш какъв е, става лично.

Зависи от гледната точка. Като видя, че тоя срещу мен се държи като дебил, си правя изводи за него.

>Като му кажеш, къде не си съгласен с него и защо, можеш да имаш някакъв разговор и няма да настроиш човека срещу теб.
>В противен случай той ти отговаря почти винаги по същия начин, ти реагираш като него и колелото се завърта в нежелана посока.

Тук си напълно прав, и се получава точно така както казваш. Защо съм се отказал да правя това -- прочети по-горе.

>Уж големи хора, а на човек понякога му се приисква да ви бутне в басейна и да ви хвърли няколко гумени патета и надуваеми топки, да си поиграете  :D

Аа, моля моля, не всявай смут в детската градина :D

Активен

lunarvalleys

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #38 -: Jul 29, 2025, 19:38 »
Леко да завърна към темата.. ами то ХъРъ-то бая народ го ползвал още (не само руснаците). Явно е принципа- работи ли, не го пипай, то и аз така.. :

https://windowsforum.com/threads/why-thousands-of-critical-institutions-still-rely-on-windows-xp-in-2025.367686/
Че като гледам, автор на поста е даже ИИ- ЧатГПТ

Куун, аз да питам нещо за имунните работи, офопик, ама то и без туй по традиция натам отиваме във всяка тема, а доколкото разбирам, ти си "в нещата".
От години не ходя на плаж във Варна, щото има една тръба в гьола (Варненското езеро), която изпуска фекални води и всеки път, като ходех на плаж, вечерта се почваше с диарии и драйфане, минаваше за ден. По разни медии пишат, че не, не било от тръбата, ами лятото имало някакви чревни вируси. Хубу, ама ако прекараш 1-2 пъти такива посиращи и повръщащи вируси, не придобиваш ли някакъв имунитет? И примерно на следващата година я да е по-леко, я да го няма това посещение на кенефа след плаж? Да не говорим пък, че откакто спрях да ходя на плаж във Варна, нямам такива следплажни проблеми? Пък и в тръбата май бяха бактерии, не вируси?

« Последна редакция: Jul 29, 2025, 19:44 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #39 -: Jul 29, 2025, 20:15 »
Може ли аз отчасти да отговоря…

Имунитета ти е наред. Работи.
Ако не работеше, нямаше да се оправиш за два дена.

Въпросът е, че това, което ти се случва на стомашночревния тракт и те кара да акаш боза и да изхвърляш през устата цацата обратно, е заради страничните продукти от бактерийките, които са те налазили. От обмяната на веществата им и това, което остава след тях.
От тръбата е, властите лъжат.

При тежки инфекции например, в може би повечето случаи не те убива бактерията, а токсините, които тя оставя в тялото ти по време на жизнения си цикъл.
Отиваш си от този свят заради интоксикация.

Евентуално, тялото ти може да се справи дори и с такава инфекция.
Но страничните продукти са съвсем друга работа.
« Последна редакция: Jul 29, 2025, 20:40 от 4096bits »
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #40 -: Jul 29, 2025, 20:22 »
Не съм лекар и, сори, не съм запознат с фекалните истории по черноморието.

Иначе... така размисли отгоре-отгоре...

Кво "не е от тръбата", дееба, изпуска фекални води! Както ти казва и 4096... Я, далече от там! Със сигурност имате и вирусни неща, ама от тях ще качиш като бонус висока температура, докато от бактериалните инфекции може да се разминеш и само с посиране, даже още същата вечер.

А, хората по морето си имат имунитет към тамошните гадости, дето си го "ъпдейтват" нон-стоп, щото излизат и нови щамове, може да са малко по-различни от предните и да се карат по-леко като има имунитет към стария щам. И да,както 4096 също ти написа, имунитетът си ти работи, щото иначе за да се задейства адаптивният имунен отговор трябват 3-5 дена. Та за тва като дойдат Софиянци при вас, и се посират (ама продължително), а сега излиза, че и местните намазват по нещичко. Идилия.

За токсините дето отделят бактериите, един пример -- холерния токсин. Ако помня правилно, той кара човека да изхвърли на денонощие 20 литра диария, тоест вода, и човек умира от обезводняване.

Та, това с трабата е такова безумие, че немам думи...

лайняна работа
Активен

lunarvalleys

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #41 -: Jul 29, 2025, 20:35 »
Както писах, аз на плаж във Варна не ходя отдавна (поне 3-4 години).
А с тръбата си е сага от десетилетие някъде. Пробила се, ремонтират я.. после пак се пробила.. По герберасткото време, имаше дело в прокуратурата срещу техния кмет (Портних) заради тая тръба, и изведнъж катурнаха апелативния прокурор на Варна. После дойдоха от подмяната с мазните приказки и техен си кмет, но нищо по въпроса, на тях очевидно им бяха по-интересни обществените поръчки с храната за общинските учреждения. Баш лайняна работа. Та така де, и аз си мисля, че е от тръбата, защото, откакто пропускам варненските плажове, такива лайняни проблеми нямам.

П.П. иначе да, за ден минаваше посирането, като хващах тия гадостии, ходейки на нашия плаж. Вечерта те хваща, на другия ден по обед вече си ОК.
« Последна редакция: Jul 29, 2025, 20:39 от Nik123 »
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4484
    • Профил
« Отговор #42 -: Jul 29, 2025, 20:37 »
Е как бе!? Според рекламите е една от най-чистите в Европа(та) ..сега на първо или на второ местно точно не помня...

https://www.youtube.com/watch?v=WrNlIyZHIVg
що не си го поканите тоя ..да пийне и едно "варненско пиво"  ;D

или до всяко що-годе по-голямо населено място, презастроено и с отходна тръба точно до плажа - ама точно до тръбата да иде да пие (а не от Маслен нос, издалеко)

П.П. Никсън ти гледай и да не се е срежеш там на някоя мида, че като влезе директно в кръвния поток и ..могат да настъпят и усложнения :'(

т.е. сега да разбираме ли че го подкрепяте тоя.. (или и той ви се пада откъм т.нар. п.дали)
https://www.youtube.com/shorts/rgudXWn7d0Q
« Последна редакция: Jul 29, 2025, 20:42 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #43 -: Jul 29, 2025, 20:39 »
...
Аа, моля моля, не всявай смут в детската градина :D

Сега, човек може да си дискутира всичко.
Дори да не разбира, може да си го обсъжда, колкото си иска.
Дори да разбира малко, отново не пречи.
Колко е прав, колко не, колко знае термини и материя, няма много значение.

Можеш да водиш ползотворен разговор счовек, който иска да разбере нещо повече.
Това го прави да е отворен да слуша и да съпоставя.
Ако е гледал и чел нещо, за което е сметнал, че евярно, само защото звучи логично на пръв поглед, той вече е убеден.
И това е бариера, с която я ще се пребориш, я не.
Зависи от отношението ти към човека. Да не му убиеш и малкот желание да слуша още едно мнение и да помисли малко над него,
Зависи от това, дали изобщо е склонен да слуша или веднага ще премине в режим на отрицание, а ако държиш на твоето, ще започне и да те напада.
Просто защото му липсват аргументи и няма основата, за да води спор, който би спечелил или би завършил поне наравно.
Защото тук вече опира и до его. Дали изобщо ще признае, че не е прав. Изцяло или отчасти. Ще си го помисли. Ще си помисли, че може и да греши. Но няма да го признае.

Би го направил, ако е разбрал, че наистина искаш да му стане ясно, а не, че искаш да спечелиш спора, а той да излез глупакът. При това условие, би признал, би слушал, дори би задавал въпроси.

Затова и казах одеве, че никога не трябва да се обръща човек към другия при спор или дискусия, а само към аргументите му.
За да не го загуби изобщо като партньор за текущия разговор.

Тук вече идват и ползите.
Ако ти си правия в случая, той ще научи нещо.
Но по-важното е, че може би ще си намерил приятел.
Защото ще си спечелил доверието му.
Защото знае, че няма да се възползваш от моментната му "слабост", за да вземеш надмощия по някакъв начин или за да не се поставиш на по-високо от него.
А това опира, до елементарно уважение към човек.
Първите седем години.
« Последна редакция: Jul 29, 2025, 20:44 от 4096bits »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #44 -: Jul 29, 2025, 20:45 »
Ремотекс, абе то Приморско е бая на юг.. (там проблема не е от варненската тръба)иначе да, чувал съм приказки за директно заустени в морето тръби от заведения.
С варненската лайняна тръба е друго- тя си е от време оно, още от соца, доколкото знам, минава под Варненското езеро (по дъното) и отива към пречиствателната станция- идва от квартал "Аспарухово", минава под гьола и излиза отсреща, "в града", дето му викаме тук. Но след авария преди десетина години, и няколко опита за ремонт, продължава да си изпуска "екстрите" на целия квартал "Аспарухово", във Варненското езеро, които пък екстри отиват в морето, по варненските плажове.. та така, не е заустена в морето, или езерото, а изпуска част от трафика, поради повреди.

П.П. А порязване от мида си е гадно нещо- винаги прави гной, дори и малко да е. Но все пак мидите са филтър на морето, и в тях са събрани какви ли не бактерии. Срязвал съм се доста пъти, гадничко си е.

..
т.е. сега да разбираме ли че го подкрепяте тоя.. (или и той ви се пада откъм т.нар. п.дали)
https://www.youtube.com/shorts/rgudXWn7d0Q

В случая е прав.

П.П.П. А като ми дойдат софиянци на гости (имам приятели оттам), ги пращам по други плажове, не варненските (аз рядко ходя на плаж, то всъщност варненците като цяло рядко ходим на плаж). А като си заминават, и искат риба да купуват, особено калкан, ходя с тях на борсата, щото само като им чуят говора на борсата, и веднага им продават "софийски калкан"- ватос с отрязана опашка. Не че не в вкусна тая риба, ама цената й е бая по-надолу от тази на калкана. Или пък престоял карагьоз, с вече покафенели хриле. Но и за това съм писал тука, някъде назад из темите.
« Последна редакция: Jul 29, 2025, 21:01 от Nik123 »
Активен