Автор Тема: Звукът ми гъгне Linux Mint 22.2  (Прочетена 99 пъти)

thegodthatfailed

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Звукът ми гъгне Linux Mint 22.2
« -: Sep 14, 2025, 17:09 »
Здравейте.

Става въпрос за домашния ми настолен компютър. Звуковата карта е на дъното, а то е H61M-S1. поръчал съм си от чужбина една на pci-e ако се окаже, че lm нещо не му харесва моята. Връзвам си колонки към жака на картата, не изкарвам звук към ТВ през hdmi.

видях че вече се ползва нов аудио сървър и след изпълнението на командите за връщане към стария сървър и рестарт звукът беше с хиксче и дори след като усилих звукът даже вече не гъгне а никакъв го няма.

https://dox.abv.bg/download?id=433e9271f2# -> линк за сваляне

дори вчера играх една игра (Sacred) и тя гъгнеше не само онлайн радиото.

благодаря

Мисля, че параметрите на машината не са критично лоши за да не мога да слушам едно онлайн радио - Intel Core i5-3330 4gb ram(а мога всеки един момент да бръкна в кутията ми с RAM и да сложа колкото пожелая) и SSD
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4358
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Звукът ми гъгне Linux Mint 22.2
« Отговор #1 -: Днес в 18:53 »
Здравей! А с някое друго дистро, ако си пробвал, или с някое живо дистро, как е звука?
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8496
    • Профил
Re: Звукът ми гъгне Linux Mint 22.2
« Отговор #2 -: Днес в 19:46 »
Живото дистро е добра идея.
Даже две-три пробвай.
Минт е върху Убунту. Та може едно минтче, едно оригинално убунту и може би някоя Федора. Или EndeavourOS. Тази е доста лека, защото върви с минимално количесто предварително инсталирани неща.

Слагай ги на флашка едно по едно и тествай. Ако имаш по-голяма, може и наведнъж да ги хвърлиш на флашката, посредством Ventoy.

Но първо тръгни от кабелите за аудио системата ти и погледни връзките.
Ако имаш безжични слушалки, свържи ги към блутута и също пробвай.
Пробвай и с нормални слушалки, ако имаш.

На тези настолните машини има ли блутут?

Също виж, какво ти е натоварването на ядрата.
Код:
в терминала

Четири рам е достатъчно за системата.
Уеб сайтовете ще я изядат, но ако не отваряш повече от няколко таба, би трябвало да е достатъчно.

Не би трябвало да е драйверче, че тези вградените отдавна си вървят без проблеми.

С четири рам графичната среда е важна. XFCE е по-лека от Cinnamon и харчи по-малко памет. Някъде към 500MB по-малко ще ти заема.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.