Hi,
...QUOTE...
4.Хмм е това вече Е ИНТЕРЕСНО !
Не го знаех , имаш предвид два USE flags ... е аз се ръководя от ръководството за nptl+2.6 и това, което четох по mailing list + forum-а на gentoo.org -> т.е USE="nptl" , което означава едно ненужно компилиране (просто защото искам само nptl) и още един път ненужно място на хдд, защото всичко си върви на 6 с леки изключение с nptl - според хората, които го ползват.
...END QUOTE...
Споменах двата USE-флага за да покажа, че вероятно все още има някакви проблеми с NPTL (вероятно само за hardened) при другите си работи отдавна. Иначе едва ли биха предвидили възможност да се изключва NPTL-а, а при 'nptlonly' да не може да се изключва.
...QUOTE...
5.Ще пиша ! Особено ми е интересно това за слотовете и как се определя кое , кога ще се ползва, т.е дали ще ползва по default или как да го кажа с nptl подръжка glibc-то или ..., но всичко с времето си , аз затова и само part1 от handbook-а прочетох/чета.
...QUOTE...
Мисля че тази възможност е достъпна само за Gentoo (пакети с еднакви имена) - да имаш инсталирани едновременно две/три/... версии, а не едната да се казва - freetype а другата - freetype2 и съответно програмите ползващи едната да се свързват към freetype, а другите ползващи новата версия да ползват - freetype2. Това ненужно усложнява нещата.
...QUOTE...
Засега съм на bootstrap-2.6.sh и часта точно където се компилира glibc
'> А! Тъкмо погледнах свършил е супер ...
'>)
Продължавам нататък ...
...END QUOTE...
Честно казано аз си инсталирах от stage3 + бинарни пакети за по-голямите неща, като имах предвид че след настройка на CFLAGS, USE-flags, make.conf с времето като излизат нови версии полека лека ще си прекомпилирам цялата система, май така и стана (мина почти година и половина)
...QUOTE...
Оу и защо правя това:
0.Гентоо е Гентоо - някак си ми допадна.
1.Гентоо има portage - дори и да е взаимствано от ports@FreeBSD.
2.Gentoo - от 0-та нагоре и заради това си задължен , но преди всичко трябва желанието да научиш нещата наистина от вътре - принцип на работа , механизъм, възможности.
3.Искам една ОС/Линукс оптимизрана по всички параграфи за моя компютър , за да го ползвам на МАХ , когато имам нужда , не че Дебиан не ми позволява това, просто Gentoo е ориентиран ТАКА /към това!
flame: И след като всичко ми е оптимизирано да изкарвам повече FPS на игрите под Линукс спрямо Уиндоус
Само АТИ да си оправят драйверите
'>
...END QUOTE...
Лично за мен по-важното в Gentoo е свободата за настройка и конфигуриране, а не толкова производителността, но и това е важен фактор. Освен това откакто ползвам Gentoo научих около 50% от всичко което знам за Линукс, при това само за 1/5 от времето за което ползвам Линукс въобще.
...QUOTE...
Никакви особени трудности
'>
Сега минавам от stage2 -> stage3.
Ще бъде преживяване ...
'>
...END QUOTE...
Успех
Аз съм OFF.
Румен