Ами за тази цел на сървърни машини с висока степен на сигурност се ползват разни неща grsec, rsbac etc., които забраняват по подразбиране писането в /dev/mem и т.н. Но и без тези неща може да се забрани писането в тези файлове (стига да знаем как

'>). Но както казва Кольо, щом говорим за професионална поддръжка, трябва да се общува по друг начин, с друг език и на друго място. Крайно време е да се научим, че Линукс не е безплатен Windows, нито гювеч на аванта.
Освен това, сигурен ли си, че ядрото наистина крашва? Някакви dump файлове, съобщения в логовете? Последил ли си load average дали скача?
Аз лично опитах на един PII 300Mhz, който ми е под ръка (лаптоп), и трябва да ти кажа, че нищо не му забива, просто файловете са големи и се четат малко по-дълго време, което коства предимно дискова активност, така че определено нещо си се объркал, че можеш да крашнеш всеки Линукс така

'>
А, и освен това, дълбоко ме съмнява, че си успял да опиташ всяка дистрибуция. Те не са една или две, а и предполагам, че това не е домашната ти машина, с която можеш да си играеш колкото си искаш

'>