« Отговор #9 -: Nov 15, 2004, 19:45 »
И аз имам проблеми с Kernel 2.6.9. Със СУСЕ 9.1 Професионална версия съм, качих му всички ъпдейти и КДЕ 3.3.1 и реших да си кача и това ядро. Но нали съм начинаещ незнае какво да правя и прочетох всички статии за ядрото намиращи се на този сайт. Непромених нищо от конфигурацията на ядрото която бе по подразбиране. Дадох му make dep, make modules_install, make install. Компилира се и накрая на процеса ми изписа, че има някаква грешка и неможе да рестартира системата, затова аз го направих ръчно. Ето какво стана след рестарта.Системата започва да си зарежда нормално като ме пита каква система да зареди Windows ili Linux. Давам линукс и ми излиза това:
..........................................................................................
.....waiting for device /dev/hda6 to appear: ok
rootfs:major=3 minor=6 devn=774
warning: can't open /etc/mtab: No such file or directory
warning: can't open /etc/mtab: No such file or directory
Kernel panic - not mount root fs on unknown - block (3.6)
Със grub bootloader съм. Не с Лило.
Пробвах да си възтановя системата с първия диск на СУСЕ, но не стана. Даде ми че поправката е завършила успешно но пак се появи това което е написано по-горе. Някой може ли да ми помогне или да си подновя цялата система, което ми се вижда крайно не приемливо за линукс, който може да се оправи винаги с няколко команди стига да ги знаеш.
Предварително благодаря на всички които ще ми помогнат.