Автор Тема: OpenOffice 1.3  (Прочетена 1429 пъти)

Invincible

• Напреднали
  • Публикации: 115
    • Профил
OpenOffice 1.3
« -: Nov 24, 2004, 14:23 »
За и против OpenOffice.
OpenOffice е един от малкото свободни офис пакети които подържат формати на Microsoft Office но и е доста по зле от него. Използвам го в нас под Linux и на работа под Windows.
На първо място това което ме дразни най-много в него е голямото количество памет което взима - 35М.това е когато е зареден quicklaunch-a ако пък не е зареден то пък документите
се отварят изключително бавно.
За сега съм открил и разлики при визуализирането на документи с Word и OpenOffice някои път се губят работи.
Иначе като без пари си е едно доста добро нещо .
Активен

Аз съм българче обичам нашите планини зелени и да пиша на кирилица е чест за мен.

• Гост
OpenOffice 1.3
« Отговор #1 -: Nov 24, 2004, 15:06 »
Това мнение е без всякакво значение, тъй като не съдържа никаква информация, освен безсмислените констатации на потребителя. Те дори не са подкрепени с елементарна информация за конфигурацията. По същия начин би звучало: " Аз ползвам ChiWriter, обаче се губят неща и е доста по-зле от MS Word"
Активен

Invincible

• Напреднали
    • Профил
OpenOffice 1.3
« Отговор #2 -: Nov 24, 2004, 15:18 »
Най-важното което исках е да почертая е че заема страшно много памет и е бавно в зареждане
Активен

Аз съм българче обичам нашите планини зелени и да пиша на кирилица е чест за мен.

Invincible

• Напреднали
    • Профил
OpenOffice 1.3
« Отговор #3 -: Nov 24, 2004, 15:30 »
Може да пробваш ако искаш при стартиране на QuickLaunch-a се земат 35MB това е страшно много,машината не ми е с 1GB при отваряне на документ взима още 10тина MB а после въобще не се грижи да ги освободи, незнам какви програмисти
са го писали но основен принцип в програмирането е когато заемеш памет след това да я освободиш.
Активен

v_badev

• Напреднали
  • Публикации: 1355
    • Профил
OpenOffice 1.3
« Отговор #4 -: Nov 24, 2004, 16:21 »
От настройките можеш да му укажеш колко памет да заема и след колко време да я освободи.
Активен

gamehack

• Напреднали
  • Публикации: 244
    • Профил
OpenOffice 1.3
« Отговор #5 -: Nov 24, 2004, 18:16 »
@Invincible

Всичко си има цена. Нещото, което получаваш в замяна на използването на паметта и бавното стартиране се казва Мултиплатформенст. За справка пробвай AbiWord и сподели впечатления...
Активен

Simplicity all the way...

• Гост
OpenOffice 1.3
« Отговор #6 -: Nov 24, 2004, 18:25 »
Освен това, лично аз предпочитам да заема повече памет отколкото да дращи по диска, както правят всички продукти на MS. OpenOffice освен това може да се инсталира на една машина и да се ползва на други без инсталация на всяка машина. Имаше една тема в която n_antonov обясняваше как става това.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Да преведем OpenOffice?
Преводи на програми
fire 6 14107 Последна публикация May 30, 2002, 19:08
от dafo
OpenOffice.org
Настройка на програми
IvanST 4 6776 Последна публикация Jan 08, 2003, 11:54
от
проблеми с openoffice