!!! Това долу е само и единствено моето мнение - не го приемайте за 100% вярно !!!
Аз бях обещал да пиша, но за съжеление имам проблем с кабелите

Та така и не можах да го пусна под Линукс , просто защото основно се борих с Уиндоус с USB кабела.
Относно самия софтуер под Линукс: SieFS като се компилира дава грешка:
/usr/local/include/fuse.h:22:2: #error Please add -D_FILE_OFFSET_BITS=64 to your compile flags!
И да(!

'> - мога да чета

'> добавих го и пак същото.
Пробвах , макар и да не е логично това; да компилирам и fuse-то с cflags="-D_FILE_..." , но същия ефект.
А за кабела:
Първо си взех едни УСБ за 30лв -> куче , ужким за СХ65 точно. Даже така си и пише, но само файлов трансфер прави, няма комуникация модем , възм. за ъпдейт на софтуера и т.н.
Няма да коментирам после какво стана.
След час и нещо обяснения в магазина ми върнаха парите.
Кабела е в оранжева кутия. За файлов трансфер е на 6!
От там в Jeff , където вече намерих компетентно мнение и работещ УСБ кабел на 90% , не можаха да ми гарантират че ще мога да си ъпдейтна софтуера, но хората предложиха да го пробвам и ако не става да го върна - е това се нарича обслужване. Само че кабела е 45 (и още един модел има 50лв ). Накрая ни споменаха за един вариант с com кабел куча марка за 15лв от Илиенци.
Е да намерих го (не от илиенци) - купих го (като продавачите никаква гаранция не ти дават - логично нали), води се за C55 , би трябвало да е съвместим с СХ65, но въобще не работи. След консултация с google и т.н се оказа , че трябва да се модифицира. Модифициран е на 99% правилно , трябваше да се добавят два резистора; но пак не работи

'>
Та сега съм без кабел и въобще свестните кабели са над 40 ...

'> Освен , ако не извада късмет да уцелия някои куче на ком , който да е на ред, но ... жестоко се съмнявам.
Не смятам , че съм оффтопик - споделям опит и повярвайте ми спестявам Ви доста главоболия.
Вкл. кабела само в GSM-а.
Въведете *#06# и дайдете веднъж more/още,
след това най-долу:
acc:
отдолу ако пише DCA-5x0 (500/510/512/540) значи кабела всичко си му е точно. (е разбира се 99.9% не и 100

'> ).
С не пълно функ. УСБ кабел чак като го вкарах в компутъра отбеляза DCA-540.Макар че има и напълно работещи куче марка кабели, който пишат none без компютъра.
Идеята е , че като видието DCA-5x0 без ПС-то това значи много добре за кабела .!
Успехи.
Някои ако има работещ кабел за х6х на Сименс , да каже от къде го е купил и за колко. 10х