здрасти,
преди 1 година и аз имах подобен въпрос
отговорите докоито стигнах са че всеки си е свиканал с дистрибуцията която си харесва и ти я препоръчва съответно нея
аз например сондирах мненията на всички и стигнах до извода че всичко зависи от това коя ти ляга най добре на "характера"
и затова смятам да ти кажа не коя е най-подходяща за тебе а коя аз използвам

'>
аз съм с k6-2 400MHz 3.2GB hdd 256 SDRAM
- инсталнах какво ли не red hat 7.2, debian, suse, fedora core 1, knoppix, mandrake, slackware 10.
- всичките са готини но всяка една ми даде различни проблеми за разрешаване
- няма да се впускам какви проблеми са ми създали защото на всеки хардуер ще са сигурно различни
заключение: понеже виждам че си със малко рам графична среда по голяма от XFCE4 и себеподобните и няма да се стартират с голям успех пък и нети е необходима за сървара. От прочетените статии дотук за линукс смятам че един slackware 10 - current, ще ти свърши чудесна работа. Колкото до настройките няма да мога да ти кажа нищо защото може само да те объркам трябва да питаш някои друг.
п.п. чувал съм и за една дистрибуция еднодискетна която би могла да ти свърши работа за сървар но пак ти казвам трябва някои спец да те насочи

'>
извинявам се на всички за многословието надявам се статията да помогне и на някои който тепърва навлиза в линукс
ползвам SLACKWARE 10 - up2current и FEDORA CORE 3
успех на всички