От скоро съм на Линукс, май станаха вече две седмици. Препоръчаха ми Mandrakelinux, аз разбирасе намерих на вашия сайт MandrakeLinux 10.1 Official, дръпнах го и го инсталнах..
За моя изненада нямаше сумати необходим за мен софтуер.
Сам си инсталнах XMMS, GAIM, Apache2, PHP, MySQL.
От три дена се чудя как да си компилирам програмите на C++ и имат ли програми писани под Уиндолс разлика от тези писани под Линукс. Предполагам, че разликата ще е в библиотеките.
Имам инсталиран Emacs, до колкото разбрах това е ниякакъв, жесток едитор, само че аз нищо не му разбирам. В момента ползвам Kwrite. Но незнам как да си компилирам програмите.
Търсих в Google.com, но там ми излизат ужасно много отговори, а и ми и трудно да си инсталирам софтуера все още, ако някой знае някакъв линк с обяснение - Как се програмира С++ под Линукс да ми пише тук, най-вече как се компилира и билдва.
Имам и друг проблем, той е свързан с РНР, пиша си РНР скриптове, но като ги пусна през апачето и не тръгват, погледнах в сервизите има ли РНР, оказа се, че няма. Иначе в сервизите намерих mySql което ме изненада, всъщност и това нещо незнам от къде се конфигурира.
Уфф, ставам много нахален вече, ама искам да попитам как се поставя второ IP на една и съща мрежова карта. Знам, че ставаше от някакъв конфигурационен файл.
Благодаря за търпението и разбирането което сте проявили, след като четете тези финални надписи.

'>

'>

'>