Автор Тема: проблем с клавишна комбинация  (Прочетена 508 пъти)

gibarian

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Здравейте, на всички участници във форума. Новак съм в линукс, тъй че се надявам да не задавам прекалено елементарен въпрос. Инсталирах си SuSe 9.1 и се опитах да си задам собствени клавиатурни шорткът-и с win key, но системата в крайна сметка изписа единствено втория клавиш и впоследствие ги интерпретира единствено с този допълнителен клавиш, а не като клавишна комбинация. По лошото е обаче това, че тъй като важат като глобални, сега тези клавиши естествено не могат да бъдат използвани като стандартни. Опитах се да отстраня присъединените проблемни клавишни комбинации отново през контролния център - чрез "дифолт" и "ресет", но за мое учудване безуспешно, макар  че според инфото в KDE Menu editor комбинацията бе отменена. А малко по-късно, когато забелязах, че схемата на шорткът-ите може да бъде сменена от current на такава с уин-клавиш, се натъкнах и на неприятната новина, че системата не признава уин-клавиша за моя layout, въпреки, че когато задавах комбинациите, той се изписваше! В регионалните настройки опитах различни видове клавиатурен лейаут, да не би да се получи нещо, но не би! Въпросът ми затова е дали може да се отстранят по някакъв друг начин зададените клавишни комбинации и как мога да накарам системата да разпознава уин-клавиша?
Благодаря!
П.п. Извинявам се, впоследствие забелязах, че съм пуснал съобщението в секция за напреднали. Надявам се  да може да се премести.
Активен

• Гост
проблем с клавишна комбинация
« Отговор #1 -: Jan 06, 2005, 00:51 »
Ами...преди като карах със Суси...си правех на ръка превключването. Има една много хубава статийка тук из сайта. Потърси кирилизация на SuSE, вътре има описано как да си направиш и различни клавишни комбинации.
Активен