« -: Jan 08, 2005, 14:43 »
Значи, да обясня какво и защо искам да направя, иначе ми е ясно как да създам линк (ln -s): връзвам се към интернет с команда adsl-start, изпълнена от руут, това е ясно.. скриптът си се стартира при зареждането на системата, но искам в случай, че падне и аз не съм наблизо, ако на някой от съквартирантите ми им трябва нета да могат да си го пуснат. и понеже не са никак наясно с линукс не искам да ги карам да отварят конзола, да се логват като руут и да го пускат, искам някакси да се изпълнява командата sudo /usr/sbin/adsl-start от иконка на десктопа (ще го преживея ако иска руут парола и трябва да си я дам). да линкна само /usr/sbin/adsl-start към десктопа не тръгва, да сложа sudo преди това - пак не тръгва; направих един скрипт с "sudo /usr/sbin/adsl-start", но той може да се изпълни пак от конзола с sh отпред.. въобще, нещо не мога да се оправя. идеи, моля??
и да ви кажа, четох за тая проклетия (този начин на свързване с нета) тука - поне 10 души се оплакват редовно, че нещо не става - пробвах с Kinternet и dsl, с kvpnc и пак не успях и изобщо искам по този класически начин - с adsl-start. не може да не може да се направи с един цък на мишката, дори и после да иска руут парола (а пък ако не иска още по-добре... ;-)
Моля помогнете....