« -: Jan 08, 2005, 15:27 »
Здравейте, имам следния проблем: преди няколко дена си компилирах ядрото от версия 2.4.26 на версия 2.6.10 с цел да си оправя както "SoundCard"(не работи) така и проблема с "PowerManager"(като напиша shutdown - h now системата се изключва, но чака да натисна "POWER"бутона и да го задържа за да изключи). След компилацията проблема с "PowerManager" се разреши, но се появи друг. Мрежовата карта не работи(поне така си мисля) пиша: "ifconfig eth0", но не се получава(казва, че няма device eth0), на подадена команда "ifconfig" без параметри не показва eth0. Модела на картата е "Comaq Netteligent 10/100", държа да отбележа, че когато си качих Slackware10(с ядро 2.4.26) за първи път по време на инсталацията ОС ме попита за IP и т.н, след като ги настроих всичко беше OK(имах си LAN-Internet), но след компилацият не се получава. помислих си, че при компилацията не съм я включил и затова влезнах отново с "menuconfig" за да проверя дали съм я включил. Там бях посочил "HP NetworkAdapter" тъй като "Compaq" въобще ги няма в списъка, а и избора не е много голям, а пък и Compaq се сляха с HP.
Искам да уточня, че не съм много напреднал с Linux и в момента се самообучавам.
Накрая бих искал да благодаря на: rpetrov(за съветите), както и на Никола Антонов за положените усилия да преведе и разясни принципа за компилация на Linux-ядро.