Автор Тема: Може ли Windows + Linux на един компютър  (Прочетена 622 пъти)

zazzy

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Не знам дали модератора ще махне темата, но съм дълбоко разочарован от вас. Попитах един път и ми се отговори "Може". Все едно "Знаете ли колко е часът? - Знам". Ха ха колко оригинално, ние програмистите разбираш ли, си правим ташак. Наблизо са някакви LAN провайдъри които продават кнопикс и естественно не искат да ти кажат и дума. Е, че който им е станал абонат, естественно е пропищял (не случайно взимат инсталационна такса и освен това три абонамента напред.)
Обещаната скорост е само с тяхния сървър. Но не там е работата. Аз съм по-възрастен от болшинството от вас със сигурност и не съм поискал пари за софтуер никому, даже ако съм го правил аз. Услуга за услуга. Един лайнар преди 6 г ми каза "Абе как ще ти дам Win98, ти знаеш ли колко пари струва?". Година по-късно му се наложи да плати 3-4 пъти по скъпо за счетоводна програма правена от мои приятели, които бяха готови да му я дадат без пари, ако не бях аз. По същия начин се държите и вие сега. Чакай да ти обясня, ама нали знаеш... Ще плюя по Linux колкото мога и пред който мога (а аз познавам доста хора) заради това че се опитвате да изместите идеята. Карл Маркс е прав -  "Сиренето е безплатно само в капана за мишки".
P.S. Само не ми казвайте, че поддържането на сайта ви струва мниго пари и поради това... нали.
Н
Активен

zazzy

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Може ли Windows + Linux на един компютър
« Отговор #1 -: Jan 11, 2005, 05:08 »
Не знам дали ще бъда разбран правилно, но какво значи това непрекъснато повтаряне free не значи безплатен? Ако линукса е правен с труда на хиляди ентусиасти, нима те са получавали заплати за това? А сега ми се натяква че това е fredom, а не free beer.
Активен

n_antonov

• Напреднали
  • Публикации: 1185
    • Профил
Може ли Windows + Linux на един компютър
« Отговор #2 -: Jan 11, 2005, 05:35 »
Добрият въпрос е половин отговор, народна мъдрост.

Задал си въпрос, отговорено ти е. Случайно да си попитал "как"? Не си. Питал сши може ли, отговорено ти е - да.

Каквото повикало, такова се обадило, народна мъдрост.

Съветвам те преди да плюеш, да се запознаеш с това, което плюеш поне малко, за да не се окаже, че плюеш нещо съвсем друго, което съществува само в представите ти, които са изкривени поради невежество.

Жокер: Linux не е безплатен Windows.

Трябва да си адски наивен и инфантилен, за да си мислиш, че някой ще купува дискове, ще сваля софтуер от чужбина, ще го "пече" и ще ти го доставя чрез платени куриери например или "на крак", без да ти поиска дори и стотинка за това. И не намесвай тук Маркс, защото е груба излагация при това от човек, който претендира, че е минал поне тийнейджърската възраст.

Освен това, какво общо имаме с практиката на LAN доставчика ти? Ако ни слагаш ве един кюп, значи имаш тотално объркана представа за света и действителността. Оправяйте си отношенията помежду си и не ни намесвай. Защо мислиш, че някой го интересува кой лайнар - по твоите думи - какво ти бил казал за някакъв Win98 и т.н.? Тук не сме психоаналитици и душеприказчици, така че не ни ползвай като кошче за душевни отпадъци. Изливай си душата другаде.

На всичкото отгоре, начини да се сдобиеш безплатно с желаната Linux дистрибуция има десетки. Стига да искаш, а не само да мрънкаш или да хленчиш като обидена мома.

Тази тема не е за тук, поради което се заключва. Да не говорим, че съдържанието й няма нищо общо със заглавието.

Извинявам се пред тийнейджърите, че ги намесих неправомерно. Те поне са достатъчно интелигентни, за да знаят в коя секция да поместят темата си. Убедих се, че възрастта няма причинно-следствена връзка с интелигентността.

Активен

-------------------------------------------------------------------------
./debian/rules

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Windows XP i LInux
Настройка на програми
DJSlavchik 1 8722 Последна публикация Oct 29, 2002, 20:24
от Tonych
За Windows-ките файлове под Linux
Настройка на програми
ext6 4 9849 Последна публикация Dec 31, 2008, 07:30