здравейте
тия шрифтове съвсем ме объркаха вече! по-точно инсталирането на ТТ шрифтове в дебиан.
значи инсталирам си пакета ttf-bitstream, рестартирам X и действително ги има bitstream в менютата, само че изглеждат по същия начин като Sans. а пък sans-serif се промени като инсталирах msttcorefonts. А като пусна xfontsel (за разглеждане на шрифтове), bitstream ги има за избор от менютата, само че като ги избера не излиза нищо, все едно са "празни".
четох некви debian references & user manuals за инсталиране на TT fonts, само че във сички пише различни неща и съвсем се обърках

'>
та някой знае ли що така се получава с въпросния bitstream? Не става въпрос за точно тоя шрифт, а по принцип искам да знам как се добавят шрифтове. И защо след като инсталирах на microsoft шрифтовете, sans-serif се промени без да го пипам? Някакъв alias ли е, дето се променя при инсталацията? Защо в някои програми мога да избирам едни шрифтове, в други не мога, като например sans-serif - него го има в epiphany, но в настройките на gnome го няма.
Направо ако някой може, нека ме упъти към материал за четене, дето пише принципно как бачкат шрифтовете, по-специално в Debian. И за тоя fontconfig & defoma & x-ttcidfont-conf и другите дебиански истории какво предтавляват.