Автор Тема: za Homelan-help plase!!!  (Прочетена 3827 пъти)

ULTRAVIOLET

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 72
    • Профил
za Homelan-help plase!!!
« Отговор #15 -: Feb 19, 2005, 09:55 »
oще един въпрос - вузможно ли е да е от версията на програмата защото аз съм с rp-pppoe3.2
Активен

ULTRAVIOLET

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 72
    • Профил
za Homelan-help plase!!!
« Отговор #16 -: Feb 19, 2005, 11:04 »
Появи ми се много странен проблем отново. Инасталирах версия 3.5 на рп-пппое, направих настройките както трябва да бъдат, но сега се сблъсках с това че не иска да ме конектне въобще.Всички настройки са ми както в статията на empty, но ми дава конщъм таймд аут. Някакви идеи от какво би могло да е?
Активен

empty

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 893
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: KDE
  • Alien Invader
    • Профил
    • WWW
za Homelan-help plase!!!
« Отговор #17 -: Feb 19, 2005, 11:12 »
Ами напиши:
pppoe -I eth0 -A
за да си видиш Service-Name и го впиши само него в pppoe.conf файла. Горната команда ти я написах за да видиш да не да са сменени сървърните имена. Това, че няма трансфер имам едно мн смешно предложение за него, но при мен действа. Значи при мен IP-то ми на локалната мрежа ми е 10.0.3.158 а нет маската 255.255.0.0 и като е така си имам нет и си е на 6, но ако случайно забравя да си ги настроя влизам в нет-а и после няма трансфер. Погледни си настройките на Лан картата и пробвай пак.

Успех!
Активен

Powered by 220 Volts.

  • Гост
za Homelan-help plase!!!
« Отговор #18 -: Feb 19, 2005, 11:13 »
@all: sorry za lat - shte se popravja


vizh si ruting tablicite - mahni zapisa za default gw i dobavi ruchno defult gw prez realnia adres (prez ppp0), taka pone mi se chini, che trjabva da e pravilno... ako burkam to gubish max vremeto za 1 restart '<img'>
Активен

ULTRAVIOLET

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 72
    • Профил
za Homelan-help plase!!!
« Отговор #19 -: Feb 19, 2005, 19:52 »
Цитат (empty @ Фев. 19 2005,12:12)
Ами напиши:
pppoe -I eth0 -A
за да си видиш Service-Name и го впиши само него в pppoe.conf файла. Горната команда ти я написах за да видиш да не да са сменени сървърните имена. Това, че няма трансфер имам едно мн смешно предложение за него, но при мен действа. Значи при мен IP-то ми на локалната мрежа ми е 10.0.3.158 а нет маската 255.255.0.0 и като е така си имам нет и си е на 6, но ако случайно забравя да си ги настроя влизам в нет-а и после няма трансфер. Погледни си настройките на Лан картата и пробвай пак.

Успех!

тва със Service name сам го направил и си е ОК. Сега ще пробвам и другите.Мерси
Активен

ULTRAVIOLET

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 72
    • Профил
za Homelan-help plase!!!
« Отговор #20 -: Feb 20, 2005, 10:55 »
Най накрая Успях! Искам да изразя специалните си Благодарности към "empty" и към всички останали които ми помогнаха с проблема'<img'>. Съвета на empty да сменя нет маска и ип адреса на мрежата се оказаха сполучливи и сега вече пиша от Линъкса ми'<img'> Още веднъж благодаря на всички. А що се отнася до Pinball Master - следващият път се опитай да помогнеш а не да критикуваш и да спамваш по темата:)- не го казвам с някакви лоши чувства, ами просто констатирам! . Благодаря отново на всички '<img'>  ':p'  '<img'>  '<img'>
Активен

  • Гост
za Homelan-help plase!!!
« Отговор #21 -: Mar 07, 2005, 19:13 »
Имам подобен проблем кънектвам се и дотам ...
Не можах да разбера с какво сменяш ИП и маската, мойте са настроени и виждам(пинг) машини от локалната мрежа'<img'>
Активен

empty

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 893
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: KDE
  • Alien Invader
    • Профил
    • WWW
za Homelan-help plase!!!
« Отговор #22 -: Mar 08, 2005, 03:50 »
А сигурен ли си, че в /etc/ppp/options си изтрил всичко и, че в /etc/ppp/pppoe.conf на реда DNSTYPE e DNSTYPE=SERVER, а не нещо друго. Погледни ги тези неща и ако не стане пиши пак.
Активен

Powered by 220 Volts.

  • Гост
za Homelan-help plase!!!
« Отговор #23 -: Mar 08, 2005, 17:27 »
Мерси за вниманието оправих се - оказа се че всичко е наред, проблема беше във файъруола '<img'>
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Homelan i rp-pppoe
Настройка на програми
yamahadrums 13 2278 Последна публикация Oct 24, 2004, 18:20
от yamahadrums
HOMELAN
Настройка на програми
yamahadrums 4 1239 Последна публикация Nov 07, 2004, 23:51
от empty
Homelan i FreebSD 5.3
Настройки на хардуер
fury 2 1898 Последна публикация Jan 15, 2005, 16:28
от empty
Help za HomeLan
Настройка на програми
ULTRAVIOLET 10 1655 Последна публикация Jan 23, 2005, 13:36
от vstoykov
Homelan Проблем с нета !
Настройка на програми
riko121212 0 698 Последна публикация Sep 09, 2006, 21:15
от riko121212