Автор Тема: Инсталация на KDE  (Прочетена 799 пъти)

angie_bg

• Напреднали
  • Публикации: 842
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Инсталация на KDE
« -: Mar 01, 2005, 11:21 »
На KDE Mirror има 20-тина .rpm файла за KDE 3.3.2 stable (SuSE 9.1). Всичките ли трябва да се инсталират и в какъв ред?
На KDE FAQ пише:
Цитат
aRts and then kdelibs should be installed before everything else, and kdeaddons last. The other packages can be installed in any arbitrary order
. Въпросът ми по-скоро е: Необходимите QT библиотеки би трябвало да се инсталират преди другите пакети, т.е. под "стария" KDE. "Новият" ще успее ли да си ги разпознае?
Активен

57r1k3

• Напреднали
  • Публикации: 38
    • Профил
Инсталация на KDE
« Отговор #1 -: Mar 01, 2005, 12:04 »
Тези са задължителни:
1) QT
2) arts
3) KDE
4) KDELibs
5) KDEBase
и т.н. Ако има някакво разместване, ориентирай се от зависимостите.
Тук можеш да видиш какви файлове се предоставят от отделните rpm пакети и да прецениш дали да ги инсталираш. Като ориентир можеш да ползваш пакетите, които са ти инсталирани в момента.

Успех!
Активен

BSD is, after all, about a commitment to technical excellence, and not about making an operating system platform into a religion.

angie_bg

• Напреднали
  • Публикации: 842
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Инсталация на KDE
« Отговор #2 -: Mar 01, 2005, 12:10 »
57r1k3, благодаря за линка! Няма ли вариант да се избере един файл от Yast-а и той да свърши всичко?
Активен

phantomlord

• Напреднали
  • Публикации: 1832
  • Distribution: Debian Sid
  • Window Manager: KDE 4
  • Fall to your knees and bow to the Phantom Lord
    • Профил
Инсталация на KDE
« Отговор #3 -: Mar 02, 2005, 14:44 »
И аз имам SuSe 9.1 и си ъпгрейднах КДЕ-то по следния начин:
отворих си YaST-a и влезнах там, където е изписано кои пакети са инсталирани. Избрах търсене на инсталирани пакети и му дадох да ми покаже всички пакети, които са с име, или имат някъкво отношение с KDE. След това започнах да инсталирам новите пакети един по един (но не чрез YaST), и само тези, които отговарят на вече инсталираните. За съжалени все още не може да се ъпгрейдне до KDE 3.3.2 чрез YOU.
Активен

http://myfreesoft.net/phpBB2/index.php?c=7
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ
Linux - connecting people...