Автор Тема: Проблем след плъгване на USB device  (Прочетена 1575 пъти)

Rag

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 18
    • Профил
Здравейте!
Вчера след като плъгнах 2 USB device-a (цифров фотоапарат и mp3 player) се случи нещо странно - след рестарт, log screen-a ми беше променен - вместо стандартния зеленикав на Suse беше един сив с черни букви за user/password(говоря за скрийна който се появява при въвеждане на юзър/парола за графичната среда - по-точно KDE).  Освен това, след въвеждане на юзъра и паролата долу в ляво имам съобщения за грешка, които гласят следното:
Примерен код

kernel: end_request: I/O error, dev fd0, sector 0


Някакви идеи защо може да става така?
Направих един сърч в google и видях, че същото се случва и с една от версиийте на федора и с едно от ядрата при Suse.
Аз ползвам Suse 9.3
Активен

professional novice in UNIX

ohubohu

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 355
    • Профил
Проблем след плъгване на USB device
« Отговор #1 -: May 07, 2005, 10:33 »
Не разбрах много добре въпроса - Променен ти е първоначалния екран за login? Няма ги вече иконките на юзерите?
Ако е така, значи си правил online update.

Като root в /etc/sysconfig/displaymanager промени DISPLAYMANAGER="xdm" (сега трябва да е така) на DISPLAYMANAGER="kdm".
"Грешката" всъщност не е съшествена - общо взето те информира, че не може да прочете флопидиска.
Активен

             KISS
(Keep It Simple, Stupid)

Rag

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 18
    • Профил
Проблем след плъгване на USB device
« Отговор #2 -: May 07, 2005, 10:39 »
Да, направих онлайн ъпдейт '<img'>))))) Съжалявам за малоумният въпрос.
Иначе - да, наясно съм с това че се опитва да чете флопидиска - просто искам да го премахна това, тъй като е леко дразнещо.. Аз съм някакъв маниак на дребните детайли... '<img'> Ще потърся още и ще постна дали съм намерил нещо '<img'>
Активен

professional novice in UNIX

divak

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 827
    • Профил
Проблем след плъгване на USB device
« Отговор #3 -: May 07, 2005, 11:18 »
Здравей,
Позагледай fstab , може и да решиш проблема
Успех
Активен

alabal

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
Проблем след плъгване на USB device
« Отговор #4 -: May 07, 2005, 14:48 »
Имах подобен проблем с usb оптична мишка - заради една карта ставаше някакъв проблем с IRQ - dmesg казваше, че IRQ 5 се резервира за картата - махам мишката и слагам картата - точка. Начина да го разреша беше следния. Рестартирах без мишката, след което я разпозна веднага - при следващия рестарт нямаше проблеми.
Нямам идея кое управлява динамичното задаване на IRQ, да си призная и не ми се търси (вероятно init-tools), но това беше решение, макар и с два рестарта. На мен ми се струва, че и при теб проблема е подобен.
Активен

It makes you awful glad that you were born a man.