Автор Тема: RQ:Internet config help  (Прочетена 1265 пъти)

durotan

• Напреднали
  • Публикации: 28
    • Профил
RQ:Internet config help
« -: May 31, 2005, 01:00 »
Всичко беше точно до преди около 3-4 седмици.Оттогава нета ми под Линукс се загуби.Дава ми connected в конзолата след като напиша adsl-start.Сравних настройките които съм направил с инфото след като напиша pppoe -I eth0 -A.Общо взето всичко.И нямам нет.Ако някой има идеи да казва.Под Winbooz всичко бачка перфект.

P.S.Ползвам rp-pppoe-3.5-1.i386 и се намирам в Красна Поляна
Активен

Agent_SMITH

• Administrator
  • Напреднали
  • Публикации: 3082
  • matrix kernel module
    • Профил
« Отговор #1 -: May 31, 2005, 08:01 »
Не си описал модема, не си показал config файлове, не си казал каква е връзката, говори ли с доставчика ти, прочете ли темите във форума (търсачката)...
Активен

-= СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА =-

• Гост
« Отговор #2 -: May 31, 2005, 10:15 »
Може и firewall-a да си го включил без да искаш...
Активен

neptun

• Напреднали
  • Публикации: 134
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 01, 2005, 18:39 »
Цитат (durotan @ Май 31 2005,01:00)
Всичко беше точно до преди около 3-4 седмици.Оттогава нета ми под Линукс се загуби.Дава ми connected в конзолата след като напиша adsl-start.Сравних настройките които съм направил с инфото след като напиша pppoe -I eth0 -A.Общо взето всичко.И нямам нет.Ако някой има идеи да казва.Под Winbooz всичко бачка перфект.

Как си си конфигурирал нета.През YAST или чрез rp-pppoe?
Активен

Ако имате някакъв въпрос за линукс на който никой не желае да ви отговори пишете ми на лично съобщение.Не се притеснявайте ако въпросът ви ви се струва тъп.Никой не се е родил научен.Въпреки , че още не съм експерт в областта на линукс , ще опитам да помогна според възможностите си.

• Гост
« Отговор #4 -: Jun 11, 2005, 23:37 »
Здевейте,искам да попитам за това как мога да си конфигурирам DNS-a.След като направая всички необходими настройки и си пусна vpn-a под линукс не мога да отварям страници.При ping http://www.abv.bg ми излиза съобщението   host is unknown . Ако някои знае моля помогнете.
Активен

toxigen

• Напреднали
  • Публикации: 243
    • Профил
« Отговор #5 -: Jun 12, 2005, 00:27 »
Трябва да редактираш /etc/resolv.conf
добавя се
nameserver <IP_adres_na_DNS>
Активен

neptun

• Напреднали
  • Публикации: 134
    • Профил
« Отговор #6 -: Jun 12, 2005, 22:53 »
Цитат (durotan @ Май 31 2005,01:00)

Братле много съм се мъчил с това.Ще ти кажакакво проработи , но не съм сигурен дали и при теб ще стане.Като обяднявам имам предвид , че лан картата ти е eth0 , ppp връзката ти е ppp0 и я пускаш с adsl-start и спираш с adsl-stop.Всичко се развива в root конзола
1. Спираш връзката с adsl-stop ако е пусната.
2. спираш и лан картата с ifconfig eth0 down
3. пускаш лан картата с ifconfig eth0 up
4. пускаш пппое връзката с adsl-start.
Активен

Ако имате някакъв въпрос за линукс на който никой не желае да ви отговори пишете ми на лично съобщение.Не се притеснявайте ако въпросът ви ви се струва тъп.Никой не се е родил научен.Въпреки , че още не съм експерт в областта на линукс , ще опитам да помогна според възможностите си.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
smb.config
Настройка на програми
frodo 2 6423 Последна публикация Jun 30, 2003, 00:00
от
apt-get config
Настройка на програми
Peter 1 6191 Последна публикация Aug 16, 2004, 16:13
от Agent_SMITH
snd config
Настройка на хардуер