Автор Тема: Проблем с дистанционно и осветеност при филми  (Прочетена 766 пъти)

neptun

• Напреднали
  • Публикации: 134
    • Профил
Имам 2 проблема.Дистрибуцията ми е Сусе линукс 9.3 Про.Първия ми проблем е с дистанционното.Имам дистанционно управление Creative CIMR 100 , което се поддържа от LIRC и е вързано на КОМ порт 1 ( ttyS0 ) а според YAST имам инсталиран и LIRC 0.70.По принцип знам , че LIRC се настройва по време на инсталацията си , но сигурно има и друг начин.Основния ми въпрос е как мога да настроя вече инсталирания LIRC за моето дистанционно както и как мога да го тествам после дали работи.Също така КДЕ ми казва , че нямам инсталиран LIRC сървър а това не е така.В YAST няма модул който да ми помогне.

Втория ми проблем е свързан с осветеността при гледане на филми.Инсталирал съм си драйвера на нвидиа и сега мога да си регулирам яркостта през панела на нвидиа , но така се осветява не само филма а и всичко останало.Нито през мплеър нито през ксайн мога да регулирам яркостта на самия филм.Просто явно не работят плъзгачите.Търсих в гуугъл , но не намерих каквото ми трябва.Моля помогнете.
Активен

Ако имате някакъв въпрос за линукс на който никой не желае да ви отговори пишете ми на лично съобщение.Не се притеснявайте ако въпросът ви ви се струва тъп.Никой не се е родил научен.Въпреки , че още не съм експерт в областта на линукс , ще опитам да помогна според възможностите си.

dafo

• Напреднали
  • Публикации: 293
  • Distribution: Fedora
  • Window Manager: KDE
    • Профил
man mplayer колкото и да е тривиално виж за копчетата на клавиатурата за какво служат. Може да ти се наложи да сложиш и vf=eq2 примерно в конфига.
За другото има поне 2 статии за LIRC в linux-bg
Активен

neptun

• Напреднали
  • Публикации: 134
    • Профил
За мплеъра не става нищо.Явно проблема не е в самата програма а нещо в драйвера защото с драйвера от хорг си работи нормално.А иначе за лирка намерих някаква статия тук и утре ще я прочета , но та е от 2003 година и не знам дали при кърнълите 2.6 ще стане така.Ако някой се е занимавал с настройка на лирк на по - нови дистрибуции моля да помогне.
Активен

Ако имате някакъв въпрос за линукс на който никой не желае да ви отговори пишете ми на лично съобщение.Не се притеснявайте ако въпросът ви ви се струва тъп.Никой не се е родил научен.Въпреки , че още не съм експерт в областта на линукс , ще опитам да помогна според възможностите си.