Автор Тема: kulturata na bulgarina-neinoto nivo,darjanie  (Прочетена 4069 пъти)

• Гост
kulturata na bulgarina-neinoto nivo,darjanie
« Отговор #15 -: Jun 22, 2005, 16:56 »
Цитат (aaaaaa @ Юни 21 2005,17:42)
Индукцията (да правиш изводи от частното към общото) не е научен метод. Пък и самият ни начин на живот със всичкото псуване, неправилно шофиране, цинизъм и т.н. също може да се приеме за своебразна култура, макар и не съвсем приятна за някои хора.

AAAAA моля моля

Индукцията е 100% научен и математически метод - в множеството на естествените числа няма по-научен метод от нея.

Виж м-вото от българите има малко по-различни с-ва от м-вото на естествените числа и това може да е причина за грешки.

почитания,
sunsande
Активен

alabal

• Напреднали
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
« Отговор #16 -: Jun 22, 2005, 22:15 »
Едгар Алан По е примесвал речта си с безобразни цинизми - начин на говорене, но всъщност има огромна заслуга за защитата на наистина добрата литература във време когато, властващия литературен стил може да се определи като hard latino или ферментирал романтизъм.
Активен

It makes you awful glad that you were born a man.

aaaaaa

• Напреднали
  • Публикации: 971
    • Профил
« Отговор #17 -: Jun 22, 2005, 23:23 »
Не мога да ти дам точен цитат, защото става дума за учебника ми от миналата година, но много добре си спомням, че се казваше, че дедукцията е научен метод, а индукцията не. И после в следващата около една страничка беше обяснено защо е така. Не мога да се сетя защо точно е така, но се въртеше около това, че просто не може да се изхожда от частното към общото. Ако бъркам, това не е защото грешно съм разбрал, а защото явно тези които са писали учебника имат различни разбирания с тези които са писали това, което ти си чел. Все пак мисля, че се отдалечихме от темата, а по нея нямам какво повече да кажа.
Активен

...to boldly go where no one has gone before...