Автор Тема: Компилиране на ядро  (Прочетена 934 пъти)

moonstruck

• Участници
  • Публикации: 10
    • Профил
Компилиране на ядро
« -: Jun 25, 2005, 15:54 »
Компилирах си ново ядро както е описано в статиите в сайта. Обаче незнам дали е то или е старото като напиша "uname -r"
ми изписва старата версия, та вапроса ми е как мога да рабера дали съм с новото ядро
Активен

Ipolit

• Напреднали
  • Публикации: 418
    • Профил
Компилиране на ядро
« Отговор #1 -: Jun 25, 2005, 16:36 »
напиши uname -a и ще ти даде датата на която е компилирано, и ще разбереш старото ли е.
Активен

Face Your FreeBSD at http://ipolit.hit.bg

moonstruck

• Участници
    • Профил
Компилиране на ядро
« Отговор #2 -: Jun 25, 2005, 17:53 »
10x, обаче излезна, че новото ядро не работи. Искам да знам как се прави компилацията под FC3, защото както си го правя(по статията на сайта) не ми дава никаква грешка и уж всичко протича нормално.
Активен

• Гост
Компилиране на ядро
« Отговор #3 -: Jun 25, 2005, 21:17 »
Цитат (moonstruck @ Юни 25 2005,18:53)
10x, обаче излезна, че новото ядро не работи. Искам да знам как се прави компилацията под FC3, защото както си го правя(по статията на сайта) не ми дава никаква грешка и уж всичко протича нормално.

Човече, ако всичко е направено и няма грешки, тогава трябва да се зареди новото ядро и да се дигне системата. Ако нещо не е направено, с новото ядро няма да заредиш системата. Ти по какво съдиш, че всичко е наред ?
Активен

moonstruck

• Участници
    • Профил
Компилиране на ядро
« Отговор #4 -: Jun 25, 2005, 21:35 »
Ами ядрото се запазва като фаил като преди това изобщо недава никаде грешки и следващото, което правя е да го overwritе-на и върху старото като ме пита дали да го запести аз му казвам y, ама уви нещо не правя както правя, защото след инсталацията си върви старото
Активен

• Гост
Компилиране на ядро
« Отговор #5 -: Jun 25, 2005, 21:49 »
Зареждаш ли въпросния bzimage файл в lilo / grub конфигурационния файл? Защото това май е проблема. Не ти трябва да припокриваш стария такъв. Най-малкото защото ако нещо не е както трябва с него, да можеш да заредиш после. И затова при компилация на ядро е хубаво да се задава версия. И защо не си доволен от старото си ядро?
Активен

moonstruck

• Участници
    • Профил
Компилиране на ядро
« Отговор #6 -: Jun 25, 2005, 22:41 »
10х всичко вече е ок
Активен