Ами с риск да започна нова война между дистрибуциите ще ти кажа, че Слакуеър хич, ама хич не е толкова сложен, че да е "за професионалисти".
Поне аз не съм никакъв компютърен специалист... лекар съм.
Вероятно съм доста по-зле от теб, защото някои от нещата които си писал за компютъра си, дори не знам какво представляват... Като например това: Ep0x 8kDA3+
Не знам как стоят нещата за 64 битовите процесори, даже не знам какъв е моят.
Нямам опит с поддържането едновременно на Линукс и Уиндоус... Просто, откак открих Слакуеър, съм твърдо решен да не си инсталирам Уиндоус докато мога да мина и без него.
От другите дистрибуции познавам в някаква степен следните:
Ред Хет: Прекалено тежък за малката ми машинка и има прекалено много графика, блях

'>
СуСе: Прекалено тежка за малката ми машинка. Даже голямата се затруднява отвреме-навреме с лудото сузи. Прекалено опростена... започва да ми намирисва на уиндоус... в един момент биваш изместен и сузана командва парада, а не аз...
Кнопикс: Така и не успях да направя свястна инсталация.
Дебиан: Горещо го препоръчвам пред кнопикса. То кнопикс така и така си е Дебиан де...
Убунту: Ако не беше Слакуеър, щях да ползвам него. Също е дебиан базиран.
Слакс: Мноого бледо подобие на Слакуеър. То си е слакуеър, но направен така, както някой е решил че му харесва. Все пак го ползвам понякога, за да демонстрирам на приятели какво представляват Линукс и Слакуеър.
Слакуеър: Тази дистрибуция ме омагьоса още от пръв поглед. Когато стартираш инсталацията усещаш полъха на годините в които се е развивала дистрибуцията. Чувстваш полъха на UNIX, разбираш защо навремето си обичал ДОС и проклинаш съдбата, че не те е срещнала със Слакуеър по-рано. Тази операционна система е всичко което някога съм търсил. От една страна древна и невероятно стабилна,от друга - съвременна и поддържаща всичко нужно ми. Невзрачна, а едновременно невероятно могъща.
Първото нещо което ми направи впечатление беше смазващата мощ на командите. Няма хиляда цъкания с мишката, няма чакане, няма пясъчни часовници или надуващи се балони.
Искам да подчертая, че работя изключително в команден ред (и обикновено в няколко виртуални терминала). Х стартирам доста рядко... е понякога и аз се изнежвам и ми харесват прозорците на ГНОМ, но в общи линии те не виждат често бял свят.
Ако държиш да правиш всичко с мишка, Слакуеър не е добър за теб. Вероятно ще трябва да останеш на Мандрива или да си вземеш СуСе, но ако обичаш черния цвят на монитора... дърпай Слак без да се замисляш...
ПП: омръзна ми да предизвиквам караници между дистрибуциите. Държа да отбележа, че това си е мое виждане. Изобщо не твърдя, че другите дистрибуции не са добри, просто аз съм си дефектен

'>