Начало Вход/Регистрация Помощ Tazi stranica s latinski bukwi
Области
 Новини
 Актуална тема
 Linux портали
 Какво е Линукс?
 Въпроси-отговори
 Форуми
   •Трудова борса
   •Конкурс
 Статии
 Дистрибуции
   •Поръчка на CD
 Made In BG
 Файлове
 Връзки
 Галерия
 Конференции
Настройки
 Външен вид
 Предложения
 Направи си сам
И още ...
 За нас
 Линукс за българи ЕООД
 Линк към нас
 Предложения

Подкрепяно от:
TelePoint - Място за хора със свободни идеи

SiteGround

initLab

Adsys Group

SAP Bulgaria

Въпроси отговори
Въпрос: ping script za Apache
[Търси: ]

ВНИМАНИЕ: Използвайте форумите на сайта за дa зададете вашите въпроси.

Към началото |Добави въпрос |Отговори
 
Въпрос
От: apache Дата: 10/06/2005
Zdraveite mom4eta!
 Imam edin vapros,ma4ih se s napravata na edin script za
pingvane na Ip adresi prez web interfeis no ne6to ne stava.
 Ta vaprosa mi e : Kak da napravq taka,4e kato si otvorq
Apacheto da moga da pingvam prez WEB opredeleni IP adresi!



Отговор #1
От: apacheping Дата: 10/06/2005
 Момчета намерих това което искам но не мога да подкарам ASP
файловете.
 Ето ви адрес където има това което искам и сорс кода -
http://centralops.net/co/Ping.vbs.asp



Отговор #2
От: justme Дата: 10/06/2005
#!/usr/bin/perl

use CGI qw/:standard -nosticky/;

#################################################################
if ($ENV{'REQUEST_METHOD'} eq 'GET')
  {
  @pairs = split(/&/, $ENV{'QUERY_STRING'});
  }
elsif ($ENV{'REQUEST_METHOD'} eq 'POST')
  {
  read(STDIN, $buffer, $ENV{'CONTENT_LENGTH'});
  @pairs = split(/&/, $buffer);
  }
else
  {
  print "Content-type: text/html\n\n";
  print "<P>Use POST or GET";
  }

foreach $pair (@pairs)
  {
  ($key, $value) = split (/=/, $pair);
  $key =~ tr/+/ /;
   $key =~ s/%([a-fA-F0-9][a-fA-F0-9])/pack("C",
hex($1))/eg;
  $value =~ tr/+/ /;
   $value =~ s/%([a-fA-F0-9][a-fA-F0-9])/pack("C",
hex($1))/eg;

  $value =~ s/<!--(.|\n)*-->//g;

  if ($formdata{$key})
    {
    $formdata{$key} .= ", $value";
    }
  else
    {
    $formdata{$key} = $value;
    }
  }
#################################################################

$|=1;

$host=$formdata{'host'};
$count=$formdata{'count'};
$count=4 if ($count eq "");
$size=$formdata{'size'};
$size=64 if ($size eq "");

print "Content-type: text/html\n\n";
print "<html>\n<head></head>\n";
print "<body>\n<br>\n<br>\n";

 print "<form name=pinger action=/cgi-bin/ping.pl
method=post>";
print "host <input type=text name=host value=\"$host\">\n";
 print "count <input type=text name=count value=\"$count\"
size=2>";
 print "size <input type=text name=size value=\"$size\"
size=3>";
print "<input type=submit value=\"ping\">\n";
print "</form>";

if ($host ne "")
   {
     if (($host=~m/^\d{2,3}\.\d{1,3}\.\d{1,3}\.\d{1,3}$/) &&
($count=~m/^\d{1,3}$/) && ($size=~/^\d{1,5}$/))
        {
          select(STDOUT);
          $| = 1;
          open(STDERR, '>&STDOUT');
          print "<pre>";
             { open(PING,"|/usr/local/sbin/fping -c$count
-b$size $host"); }
          print <PING>;
          close(PING);
          print "</pre>\n";
        }
     else
         { print "<font color=red><b>bad params</b></font>";
}
   }

print "</body>\n</html>";


Отговор #3
От: ping Дата: 10/07/2005
Мерси за скрипта който си постнал justme.
 Но как да го компилирам това,нешо не тръгва.Изписва ми
това:
perl ping.sh
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
        LANGUAGE = (unset),
        LC_ALL = (unset),
        LC_COLLATE = "C",
        LANG = "en_US"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
Content-type: text/html

<P>Use POST or GETContent-type: text/html

<html>
<head></head>
<body>
<br>
<br>
<form name=pinger action=/cgi-bin/ping.pl
method=post>host <input type=text name=host value="">
count <input type=text name=count value="4"
size=2>size <input type=text name=size value="64"
size=3><input type=submit value="ping">
</form></body>
</html>root@viper:/#



Отговор #4
От: justme Дата: 10/08/2005
 това е CGI скриптче, не ти трябва да го компилираш
 ами да го сложиш в cgi-bin директорията на уеб сървъра
 и после през уеб да го достъпиш. и още нещо...това си
 е тест скрипче, не казвам, че ще работи "перфектно" :)

 Успех


<< kak da konfiguriram wine-to? (0 ) | Самба (4 ) >>

 
© 2011-... Асоциация "Линукс за българи"
© 2007-2010 Линукс за българи ЕООД
© 1999-2006 Slavej Karadjov
Ако искате да препечатате или цитирате информация от този сайт прочетете първо това
Външния вид е направен от MOMCHE
Code Version: 1.0.8 H (Revision: 23-09-2011)
 
Изпълнението отне: 0 wallclock secs ( 0.05 usr + 0.01 sys = 0.06 CPU)