Начало Вход/Регистрация Помощ Tazi stranica s latinski bukwi
Области
 Новини
 Актуална тема
 Linux портали
 Какво е Линукс?
 Въпроси-отговори
 Форуми
   •Трудова борса
   •Конкурс
 Статии
 Дистрибуции
   •Поръчка на CD
 Made In BG
 Файлове
 Връзки
 Галерия
 Конференции
Настройки
 Външен вид
 Предложения
 Направи си сам
И още ...
 За нас
 Линукс за българи ЕООД
 Линк към нас
 Предложения

Подкрепяно от:
TelePoint - Място за хора със свободни идеи

SiteGround

initLab

Adsys Group

SAP Bulgaria

Въпроси отговори
Въпрос: KDE
[Търси: ]

ВНИМАНИЕ: Използвайте форумите на сайта за дa зададете вашите въпроси.

Към началото |Добави въпрос |Отговори
 
Въпрос
От: Anubis (Anubis __@__ lom[ точка ]almus[ точка ]net) Дата: 05/19/2002
 Zdraveite pichove, naskoro vi pitah kade gresha pri
 config-vaneto na XFcongfig-a i vi go bqh pratil online vie
 mi kazahte da vi pratq vsichki greshki v XFree86.log eto gi
...

# XFree86 4.0 configuration generated by Xconfigurator

Section "ServerLayout"
	Identifier "XFree86 Configured"
	Screen      0  "Screen0" 0 0
	InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
	InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

# By default, Red Hat Linux 6.0 and later use xfs

Section "Files"
	FontPath "unix/:7100"
EndSection

# This loads all the modules...

Section "Module"
	Load  "GLcore"
	Load  "dbe"
	Load  "dri"
	Load  "extmod"
	Load  "glx"
	Load  "pex5"
	Load  "record"
	Load  "xie"
#	Load  "v4l"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Keyboard0"
	Driver      "keyboard"
	Option      "XkbLayout"	"us"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Mouse0"
	Driver      "mouse"
	Option      "Device" "/dev/mouse"
	Option      "Protocol" "PS/2"
	Option      "Emulate3Buttons" "on"
	Option      "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier "S/T 77E/76E"
	VendorName "Samtron"
	ModelName  "76E"
	HorizSync 30 - 70
	VertRefresh 50 - 160
EndSection

Section "Device"
	Identifier "nVidia Corporation|NV11 DDR"
	Driver "nv"
	BoardName "GForce MX200"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen0"
	Device "nVidia Corporation|NV11 DDR"
	Monitor "S/T 77E/76E"
	DefaultDepth 32
	Subsection "Display"
		Depth 32
		Modes "800x600"
	EndSubSection
	Subsection "Display"
		Depth 32
		Modes "800x600"
	EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
EndSection


XFree86.log errors ...

(WW) Warning, couldn't open module v4l
(EE) Failed to load module "v4l" (module does not exist, 0)
(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(EE) No devices detected.
Fatal server error:
no screens found

tova e vsichko .. blagodarq predvaritelno :)



Отговор #1
От: Michael (dorasmolyan< at >yahoo__dot__com) Дата: 05/19/2002
Това означава, че не ти намира сървъра, който работи с 
твочта видеокарта или се опитваш да конфигурираш 
видеоплатката си не с този драйвер, който е необходим. 
Провери тези неща. Нещо се карат драйвера и платката ти. 
Успех

Michael


Отговор #2
От: Н. Антонов Дата: 05/20/2002
 Драйверът е правилен, ако картата наистина е тази. Имал съм
 случаи, при които се оказва, че картата е менте и Х-а не
 може да бъде подкаран. Дано да не е така, разбира се, но
 като гледам, всички настройки са си правилни, но пак
повтарям, ако картата е тази. Сложи и едно # пред реда 

Load    "v4l"

 Възможно е и от там да идва проблемът, този модул не ти
трябва.



<< VMWare (1 ) | kirilizacia na slack8 (1 ) >>

 
© 2011-... Асоциация "Линукс за българи"
© 2007-2010 Линукс за българи ЕООД
© 1999-2006 Slavej Karadjov
Ако искате да препечатате или цитирате информация от този сайт прочетете първо това
Външния вид е направен от MOMCHE
Code Version: 1.0.8 H (Revision: 23-09-2011)
 
Изпълнението отне: 0 wallclock secs ( 0.05 usr + 0.02 sys = 0.07 CPU)