Начало Вход/Регистрация Помощ Tazi stranica s latinski bukwi
Области
 Новини
 Актуална тема
 Linux портали
 Какво е Линукс?
 Въпроси-отговори
 Форуми
   •Трудова борса
   •Конкурс
 Статии
 Дистрибуции
   •Поръчка на CD
 Made In BG
 Файлове
 Връзки
 Галерия
 Конференции
Настройки
 Външен вид
 Предложения
 Направи си сам
И още ...
 За нас
 Линукс за българи ЕООД
 Линк към нас
 Предложения

Подкрепяно от:
TelePoint - Място за хора със свободни идеи

SiteGround

initLab

Adsys Group

SAP Bulgaria

Въпроси отговори
Въпрос: Възможно ли е ...
[Търси: ]

ВНИМАНИЕ: Използвайте форумите на сайта за дa зададете вашите въпроси.

Към началото |Добави въпрос |Отговори
 
Въпрос
От: Merdzahn Дата: 06/24/2004
  Отворих преди няколко дни една тема за Java,ала  нямаше
 отговори. Явно с такъв проблем не се е сблъсквал никои.
Искам сега да попитам друго в същият дух.
  Реших да подобря browser-a и си сложих Opera и Firefox 0.9
 .И двата са без Java по подразбиране. Слагам им нужните
 линкове и после : в Opera отметката Enable Java продължава
 да е неактивна, а Firefox зарежда логото с чашката кафе и до
 тук. Ала Java има в Konqueror,въпреки 4е не работи както
трябва.
  Предположете какъв е проблема. Някои нямал ли е подобни
трудности с подръжката на Java?


Отговор #1
От: Григор Лекаров (hammerfall __@__ bitex< dot >bg) Дата: 06/24/2004
 Значи когато инсталираш опера трябва да инсталираш и Java
 VM, иначе тая отметка я слагаш но ефекта е никакъв. След
 като инталираш Java VM имаш в */jre/plugin/i386/netscape6
 ako не се лъжа за пътя. Правиш линк на плъгина в тази
 директория към директорията с плъгини на операта. И
 подчертавам _ПРАВИШ ЛИНК_ а не копираш плъгина. После
 пробваш. Не съм се занимавал от много време с опера, но това
работеше. Ако не същото правиш в Мозила и пак тръгва.
 За Freefox идея си нямам понеже дори и не съм го виждал
 какво представлява като структура. А за Konqueror-а не знам
 какво не работи както трябва, а и нямам време да чета
постингите по-долу. Надявам се това да ти помогне.
Успех!!!


Отговор #2
От: rams (rrumen __@__ abv[ точка ]bg) Дата: 06/24/2004
 незнам с какво дистро си ама процедурата общо взето е все
едана
 и съща < ln -s
 /usr/lib/jawa2/plugin/i386/ns610-gcc32/libjawaplugin_oji.so 
/тук посо4ваш plugin директорията на Firefox/

 зна4и момента е /ns610-gcc32/ поддръжка на gcc32 за Ffirefox
0.8
и нагоре задължително.

 Успех!!!!!!!!!


Отговор #3
От: Merdzahn Дата: 06/25/2004
 Оправих се, 10х ! Проблема се из4исти с няколко рестарта,
по4ти като във виндовс. Съжалявам за трафика :)Р


<< с cbq възможно ли е ? (4 ) | DC++ (2 ) >>

 
© 2011-... Асоциация "Линукс за българи"
© 2007-2010 Линукс за българи ЕООД
© 1999-2006 Slavej Karadjov
Ако искате да препечатате или цитирате информация от този сайт прочетете първо това
Външния вид е направен от MOMCHE
Code Version: 1.0.8 H (Revision: 23-09-2011)
 
Изпълнението отне: 1 wallclock secs ( 0.06 usr + 0.02 sys = 0.08 CPU)